Povežite se s namaMnogi Riječani željno iščekuju nastavak izgradnje nove bolnice u Rijeci, a o svemu se ovog tjedna osvrnuo i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

„Ovoj Vladi, koju možemo nazvati „tetrapak“ Vlada, jer je trajala manje od pasteriziranog mlijeka u tetrapaku, ni šest mjeseci nije bilo dovoljno da se nešto napravi po pitanju nastavka izgradnje novog Kliničkog bolničkog centra, iako smo od prethodne Vlade dobili sve potrebne odluke i jamstva prema Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj. Jedino što je ova Vlada u tih šest mjeseci trebala učiniti jeste dati suglasnost KBC-u Rijeka da može započeti radove na izgradnji tzv. građevinske jame, odnosno izgradnje temelja novog dijela KBC-a koji je namijenjen za majke i djecu“, rekao je Obersnel i dodao da je nakon prethodne konferencije dobio obećanja i najave da će radovi započeti do kraja lipnja, no to se nije dogodilo.

„Radova nema na vidiku. Niti je Vlada donijela bilo kakvu odluku, niti su za tu aktivnost osigurana sredstva u Proračunu. Kako smatram da su građani Rijeke predugo čekali na izgradnju novog KBC-a, jer je to dugogodišnja saga, nakon slanja razglednica u Hrvatske ceste i Vladu RH, odlučio sam svaku daljnju tiskovnu konferenciju iskoristiti da uvijek i ponovno govorim o KBC-u, dok ne vidim pomaka i dok ne vidim strojeve na Trsatu“, zaključio je gradonačelnik.

Ponovno je podsjetio na sve što je Grad Rijeka napravio da ta gradnja i započne, od otkupa i prepuštanja zemljišta Sveučilištu preko sređivanja dokumentacije do osiguranja novca za izgradnju nove energane koja bi trebala snabdijevati i cijeli Vojak, Sveučilište i novi KBC.

„Energana se također nije počela graditi jer još nemamo naznaka što će biti s KBC-om i hoće li bolnica koristiti usluge toplane ili neće. Ima puno otvorenih pitanja o kojima želim govoriti, bez obzira trebam li odgovore dobiti od ove „tretrapak“ Vlade u ostavci ili neke druge vlade, ali ja ću od danas na svakoj budućoj konferenciji postaviti ovo isto pitanje dok ne dobijem jasan i jednoznačan odgovor, a on može biti isključivo buka strojeva na gradilištu novog bolničkog centra na Trsatu“, zaključio je Obersnel.

Grad Rijeka