Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: U nedjelju imamo pravu akciju spašavanja Hrvatske

Objavljeno

na
Tri dana prije izbora za Hrvatski sabor i novu Vladu, koji se održavaju u najneobičnijim okolnostima do sada, RESTART koalicija i njeni kandidati za 8. izbornu jedinicu održali su završnu novinsku konferenciju na riječkom Korzu. Za sam kraj htjeli su naglasiti važnost izlaska na izbore u što većem broju, te su pritom pozvali građane da paze na svoje zdravlje i poštuju epidemiološke mjere, navode u priopćenju koje prenosimo.

Hitno nam je potrebna korjenita promjena, drže u RESTART koaliciji.

Izbor je jednostavan: Imamo izbor želimo li Hrvatsku korupcije, lopovluka, fašizama i onu koja nas vraća u crnu prošlost na čelu s HDZ – Škoro ili slobodnu Hrvatsku bez korupcije, bez diskriminacije, bez lopovluka na čelu s RESTART koalicijom, rekao je Erik Fabijanić nositelj liste RESTART koalicije za 8. izbornu jedinicu. Fabijanić je pozvao birače da glasaju mudro i da ne bacaju uzaludno svoj glas na one koji nemaju snage promijeniti stanje u državi.

Tulio Demetlika jasno je rekao da rezultati koje imaju Istra i Kvarner pokazuju da su ljudi iz RESTART koalicije dokazali da mogu i znaju.

Uvijek smo bili korak ispred i često nam govore iz ostatka zemlje da su Istra, Rijeka i Kvarner svijet za sebe, gdje osim uspjeha u turizmu, poljoprivredi i gospodarstvu njegujemo i vrijednosti – vrijednosti razvijene Europe, tolerancije, suživota i otvorenosti. Kao dvije najrazvijenije županije pokazali smo da znamo i možemo i sigurni smo da to želimo preslikati na ostatak Hrvatske. Vajka naprijed!, zaključio je Demetlika

Darijo Vasilić, gradonačelnik Krka koji već godinama slovi kao jedna od najrazvijenih sredina i grad koji je po mnogo čemu predvodnik razvoja.

Mi ćemo svakako voditi briga o zaštiti Istre, Kvarnera i otoka, o projektima u Istri, Kvarneru s posebnim naglaskom na projekte na otocima. Siguran sam da građanska Hrvatska i birači iz 8. izborne jedinice ne žele zemlju u kojoj će Zekanović biti ministar policije, u kojoj će Hasanbegović biti ministar kulture, Hrvatsku u kojoj će Ćorić i dalje biti ministar zaštite okoliša, rekao je Darijo Vaslić

Kako bi motivirao glasače da izađu Riječanin Željko Jovanović, kojem je u političkom fokusu često bila borba protiv korupcije, poboljšanje zdravstvenog sustava i obrazovanja, zaključio je

Pred građanima je jedan vrlo važan zadatak! Hrvatska se nalazi na raskrižju. Jedan put vodi u nastavak kriminala, korupcije, nejednakosti, najcrnjeg fašizma i drugi put s RESTART koalicijom vodi u novi početak, put jednakosti, slobode, boljeg zdravstva i obrazovanja. Upravo bi 8. izborna jedinica mogla presuditi i zato građani Rijeke, Kvarnera, otoka, Gorskoga kotara, Istre nemojte ostati doma, izađite na izbore birajte mudro, ne bacajte glasove, jedan glas može presuditi da Hrvatska bude bolja, nego što je bila u zadnje četiri godine!“

Na listi RESTART koalicije je još jedna otočanka Mirela Ahmetović, načelnica općine Omišalj koja je široj javnosti prepoznatljiva po borbi protiv kontroverznog LNG terminala koji se gradi u Omišlju.  

Svjedoci smo krize institucija u Hrvatskoj, HDZ je pokrao sve što je mogao pokrasti, ali ne dozvolimo im da ukradu i izbore iako i to pokušavaju! Međutim ne mogu uzeti slobodu hrvatskom narodu da izađu na izbore i da odaberu onoga kome će dati povjerenje da ih vodi naredne četiri godine. Ne dozvolimo im da nam ukradu izbore, izađite i glasajte 5. srpnja i zaokružite listu broj 17. da izvučemo Hrvatsku iz mraka korupcije, iz mraka šovinizma!, istaknula je kao i uvijek direktna i konkretna Mirela Ahmetović. 

Zamjenica općine Matulji, Eni Šebalj bila je jasna da građani od političara očekuju rezultate, te dodala  

Upravo vidljivi rezultati mogu biti poticaj našim mladima da ostanu u našoj zemlji koja zaista ima velike potencijale. Mi se moramo boriti za životni standard dostojan 21. stoljeća. Svi moramo biti svjesni da živimo u vrijeme ozbiljne ekonomske krize i zato naši građani moraju ozbiljno razmisliti kojim će političkim smjerom krenuti Hrvatska. Odabir RESTART koalicije znači odabir ozbiljnog programa, realnih obećanja i čiste ruke neuprljane korupcijom.

Kao svojevrsni domaćin, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, još pod dojmom vježbe spašavanja polarnog kruzera kojoj je netom prije dolaska prisustvovao, slikovito je usporedio izbore s akcijom spašavanja broda.

U nedjelju 5. srpnja imamo pravu akciju spašavanja – spašavanje Hrvatske! Ukoliko želimo spasiti Hrvatsku, ukoliko želimo promijeniti smjer kojim Hrvatska ide, ukoliko želimo da Hrvatska bude otvorena, uključiva, moderna europska država za sve svoje građane, u kojima će svi bez obzira na razlike u pogledu političkog opredjeljenja, vjerskog, spolnog ili bilo kojeg drugog imati jednaka prava i biti jednako vrijedan građanin Hrvatske onda 5. srpnja treba izaći na izbore i glasati za listu broj 17, listu RESTART. Promijeni i spasi Hrvatsku!, zaključio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram