Povežite se s nama

Fiuman Plus

Obersnel: Uopće mi ne fali gradonačelnička funkcija, sada uživam u odmaranju

Objavljeno

na

Dugogodišnji riječki gradonačelnik, Vojko Obersnel, već približno pola godine ne obnaša tu svoju funkciju, a svoje stavove o najnovijim temama u najvećem gradu na Kvarneru otkrio je u prvoj epizodi podcasta lokalnog sportskog portala SportCom-a.

Domaćin podcasta je poznati nogometni djelatnik Marinko Koljanin, koji je također u proteklim godina bio politički aktivan u Rijeci u Gradskom vijeću.

“Osjećam se odlično, moram priznati da mi uopće ne fali činjenica da nisam uključen u aktivnosti koje su vezane uz Grad Rijeku, donošenje proračuna i svega ono što ide uz tu priču. 21 godina je dugo razdoblje, taj posao troši i za sada uživam u odmaranju”, rekao je Obersnel na početku emisije.

Pohvalio je i odluku da se krene sa smanjivanjem prireza u Rijeci.

“Zbog krize 2008. godine smatrao sam da je prirez jedan od izvora kroz koji možemo osigurati nešto novca da popunimo proračun. Sada više nema tolikog pritiska, mislim da je dobra odluka da se postepeno ta stopa prireza smanji na 10 posto, koliko je to gradonačelnik Filipović obećao u kampanji”, poručio je bivši gradonačelnik.

Osvrnuo se i na projekt EPK. “Ja sam zadovoljan kako se taj projekt razvijao i završio s obzirom na okolnosti, a to je prije svega pandemija koronavirusa. Veliki dio projekta se realizirao, naročito kad je u pitanju infrastruktura”, istaknuo je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram