Povežite se s nama
Riječki planinarski savez po treći će put obilježiti Dan riječkih planinara, 8. svibnja, koji se ove godine povodom Dana oslobođenja Rijeke održava na Platku, jednoj od kolijevci riječkog planinarstva.

Obilježavanje Dana riječkih planinara predstavili su Damir Konestra, predsjednik Riječkog planinarskog saveza, Damir Pavšić, tajnik Hrvatskog planinarskog društva Platak i Ajša Ahel, predstavnica Planinarskog društva Učka.

Damir Konestra, predsjednik Riječkog planinarskog saveza kazao je da se Dan riječkih planinara seli sa Velog vrha na Platak , koji je uz Uču, odgajao generacije riječkih planinara.

Dan riječkih planinara obilježit će se u nedjelju, 8. svibnja, a polazak je u 8 sati s Jelačićevog trga prema Kamenjaku, odakle novouređena staza vodi put Platka. Taj novouređeni put rekonstrukcija je stare predratne ceste za Platak iz tridesetih godina, objasnio je Konestra.

Osim planinarenja na Platak, planirani su i izleti uz vodiče na Sleme, Jasenovicu, Snježnik i Guslice. Također, održat će se i orijentacijsko natjecanje i brojne zabavne sportske igre. Međuostalima, na tim će igrama sudjelovati i osnovnoškolci, njih četrdesetak podijeljenih u desetak ekipa. U 15 sati predviđeno je proglašenje pobjednika orijentacijskog natjecanja i zabavnih igara.

Karte za izlet do Platka moć će se kupiti od ponedjeljka 2. do petka 6. svibnja na štandu Riječkog planinarskog saveza na Korzu, od 10 do 12 sati, gdje će se ujedno zainteresirani imati priliku i informirati o izletima. Karte se mogu kupiti i preko svih planinarskih društava Rijeke i okolice.

Ajša Ahel, predstavnica Planinarskog društva Učka, predstavila je novouređenu stazu prema Platku kojom će se planinariti od Kamenjaka. Staza je kvalitetno izmarkirana, a predstavlja skupinu A staza, što znači da je zahtjevnija i predviđena za iskusnije planinare. Ajša Ahel bit će prateći vodić na toj stazi.

Riječki planinarski savez poziva sve zainteresirane planinare, ali i ostale građane, da se uključe na ovaj zanimljiv izlet, koji zasigurno nudi za svakoga ponešto.

Grad Rijeka