Povežite se s nama


U zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost povodom obilježavanja 10. obljetnice Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Tom prigodom predstavljena je i monografije “Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci od 2007. do 2017.”

U ime Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Marina Medarić koja je čestitavši na 10. obljetnici istaknula kako vjeruje da je u Monografiji zapisano puno sadržajnih informacija o radu Odjela kroz proteklo desetljeće.

Zamjenica je također istaknula dobru suradnju Primorsko-goranske županije i riječkog sveučilišta te je poželjela puno uspjeha u daljnjem radu i prenošenju znanja sadašnjim i budućim studentima. “Pozicioniranje Primorsko-goranske županije u društvo najrazvijenijih hrvatskih regija,  dobrim dijelom zasluga je upravo ovog Sveučilišta koje je, kroz više od četiri desetljeća  postojanja, obrazovalo brojne generacije visokostručnog kadra, a upravo su obrazovani kadrovi jedan od ključnih  razvojnih potencijala ove regije”, rekla je zamjenica Medarić.

Monografiju Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci 20017.-2017. Predstavili su svim nazočnim pročelnik Odjela za matematiku Dean Crnković i prof.dr.sc. Sanja Rukavina.