Povežite se s nama
Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar danas je kao izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića sudjelovao na svečanom obilježavanju 26. obljetnice osnivanja 71. bojne Vojne policije. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te vojnim postrojem na Centralnom gradskom groblju Drenova u Rijeci gdje je načelnik Dizdar sa suradnicima uz članove Udruge veterana 71. bojne Vojne policije, odao počast i poklonio se poginulim braniteljima 71. bojne VP i svim ostalim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Na obilježavanju su sudjelovali i predstavnici ministarstava, pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici lokalne uprave i samouprave, kao i drugii gosti. U sklopu svečanosti u Svetištu Majke Božje Trsatske je služena sveta misa za sve poginule branitelje koju je predvodio fra Mario Zovko.

71. bojna Vojne policije osnovana je na današnji dan 17. studenoga 1991. godine kada je od postrojbe vojne policije osnovane pri. 5. Operativnoj zoni Rijeka na početku Domovinskog rata,  prerasla u satniju, odnosno, bojnu vojnu formaciju. Tijekom Domovinskog rata pripadnici 71. bojne Vojne policije sudjelovali su na ratištima diljem Hrvatske od Like, preko Slavonije do Dalmacije i juga Hrvatske u svim oslobađajućim operacijama kao što su Maslenica, Bljesak, Medački džep i Oluja u kojima je poginulo 13 pripadnika postrojbe.