Povežite se s nama
U Centru za autizam Rijeka obilježeno je 20 godina rada Centra za autizam Rijeka i djelovanja Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka. U ime Grada Rijeke proslavi obljetnice prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

Centar za autizam Rijeka osnovan je 4. prosinca 1996. godine, a organiziran je kao posebna ustanova odgoja i obrazovanja te je naglasak njegovih programa na edukaciji, rehabilitaciji, osposobljavanju i skrbi o osobama s poremećajima iz autističnog spektra.

Danas slavimo naših prvih 20 godina, poručila je ravnateljica Centra Sandra Čavrak.

Obljetnici su uz ravnateljicu Čavrak prisustvovali zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, ravnateljica Centra za autizam Zagreb Žarka Klopotan, predsjednica Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka i Saveza udruga za autizam Hrvatske Lidija Penko te djelatnici i polaznici Centra sa svojim obiteljima i gosti iz Centra za autizam Zagreb.

Prošlo je i više od 20 godina od kada su se roditelji djece s autizmom s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije izborili za otvaranje vrtićkih skupina za autizam pri Dječjem vrtiću Rijeka, što se može zahvaliti razumijevanju i podršci Grada Rijeke, poručila je predsjednica Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka Lidija Penko. Danas i Udruga slavi 20 godina postojanja.

„Dugo bi trajalo nabrajanje svega što smo radili kroz ovih 20 godina i više, ali nadasve je važno reći da je naš najveći uspjeh povezanost, umreženost, suradnja i podrška u lokalnoj zajednici. To nam je dalo krila da se razvijamo i realiziramo dugoročne ciljeve te našim putem kročimo neumorno i uporno dok ih ne ostvarimo“, poručila je Lidija Penko.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović čestitao je ravnateljici i djelatnicima Centra za autizam te predsjednici Udruge i njezinim članovima koji svakodnevnim radom, zalaganjem i trudom doprinose društvu u cjelini.

„Bravo i veliko hvala u ime Grada Rijeke i u ime sviju nas. Ovaj Centar, kao i Udruga, uistinu su hvalevrijedne i svojim šarolikim i svestranim djelovanjem te svakodnevnom borbom čine naš grad zdravijim, a sve nas potiču da postanemo bolji“, poručio je zamjenik Filipović.

U prigodnom su programu nastupili polaznici Centra „Riječki dečki“ uz pratnju Damira Urbana, gosti iz Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka i gosti iz Centra za autizam Zagreb.

Grad Rijeka