Povežite se s nama

Vijesti

Obilježeno 95 godina Hotelijersko – turističke škole

Objavljeno

na


Hotelijersko-turistička škola Opatija prigodnom je svečanošću održanom u Hotelu Bristol obilježila značajnu obljetnicu, 95 godina postojanja. Dan škole obilježava se 18. travnja, simbolično na dan rođenja Drage Gervaisa, znamenitog čakavskog pjesnika. Na svečanosti se brojnim gostima obratila ravnateljica Ksenija Beljan, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Ovo je najstarija škola u sektoru turizma i ugostiteljstva na Jadranu te druga najstarija u Hrvatskoj. Obzirom na to da turistička privreda u hrvatskom bruto nacionalnom proizvodu sudjeluje s oko 20 posto, važnost ove gospodarske grane za Hrvatsku je iznimna, a potreba za radnicima izuzetna. No, vaši učenici u velikom broju školovanje nastavljaju i na različitim fakultetima te su mnogi od njih vrijedni članovi društva istaknuti u brojnim poljima djelovanja, kazao je uz prigodnu čestitku gradonačelnik Fernando Kirigin.

Povodom ove značajne obljetnice škole prigodno su nagrađeni nastavnici Slavica Barak, Tanja Marčan, Nataša Modrić Tićak, Ksandra Sinožić, Ksenija Beljan, Mirjana Latas, Nenad Drobnjak, Suzana Jezidžić- Hranuelli, školski domar Ivica Kranjčec te učenici Fran Host, Vito Jardas, Leona Marjanović, Vito Županović, Lea Lunaček, Antonija Mušćo i Lara Šarić.

Svečanost su uljepšale, sve od reda bivše učenice škole, moderatorica Lena Stojiljković te glazbene umjetnice Nikolina Tomljanović i Barbara Munjas.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže