Povežite se s namaJelenina je dan je koji se u Gradu Kastvu svečano slavi 22. svibnja. Pored vjerskog programa u crkvi sv. Jelene Križarice, sv. Krizme, sv. Misa i svibanjskih pobožnosti, Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva, Jeleninu 2018. obilježavat će od 17. do 22. svibnja 2018. godine.

Tih dana održat će se brojna događanja – programi kulturno-zabavnog, tradicijskog, gastro, edukativnog, dječjeg, sportsko-rekreacijskog i religijskog sadržaja.

PROGRAM DOGAĐANJA

Četvrtak, 17.05.

19:00 OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA AUTORA BRANKA JANIJA KUKURINA, POBJEDNIKA VELE UMJETNIČKE DELAVNICE

Mjesto održavanja: Galerija sv. Trojice, Trg Lokvina

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine s početkom u 19 sati u galerijskom prostoru Crkve sv. Trojice održat će se otvaranje izložbe Fotografije autora Branka Janija Kukurina, prošlogodišnjeg pobjednika Vele umjetničke delavnice. Izložba će se održati u sklopu kulturno-zabavnog programa Jelenine, ali i Izložbenog programa manifestacije 27. kastafsko kulturno leto.

Umjetnik se bavi umjetničkom, dokumentarnom, putopisnom, novinskom i turističkom fotografijom. Osobne autorske preokupacije su mu zavičajno-tradicijsko i kulturno naslijeđe Liburnije, Kastav, krajolik, kazalište, književnost, konceptualna fotografija i ženski akt. Izlagao je na dvadesetak samostalnih izložbi i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba u Crkvi sv. Trojice, na Trgu Lokvina, ostaje otvorena sve do 31.05. 2018.,  svakim danom od 17:00 do 21:00 sat.

Petak, 18.05.

17:00 – 21:00 GOODBYE SCHOOL YEAR 2017/2018

Mjesto održavanja: Gradska vijećnica Grada Kastva (Lokvina 3) 

U Eurowayu se, u znak goodbye školske godine, ne bacaju knjige u zrak već se jede pizza, igraju društvene igre i naravno – pije se engleski čaj!

Subota, 19.05.

10:00 – 13:00 PJEŠAĆKA ŠETNJA UZ LICENCIRANE VODIČE „HODEĆ PO LOZE I LUŽINE“

Mjesto održavanja: Kastavske šume Loza i Lužina / Okupljanje ispred Gradske lože

TZ grada Kastva i Planinarsko društvo Viškovo dana 19. svibnja 2018. po četvrti put će organizirati  pješačku šetnju Hodeć po Loze i Lužine, obilježavajući time Jeleninu, dan koji se svečano slavi. Dužina staze 10,24 km, vrijeme obilaska: 2 sata i 50 minuta. Prolazi kroz predjele šuma Loza i Lužina uz uspon na vrh Stanić (465m) — interesantnu razglednu točku i obilazak napuštenog sela Cari.

18:00 SVETA KRIZMA

Mjesto održavanja: Crkva Sv. Jelene Križarice

U crkvi Sv. Jelene Križarice održat će se primanje Sakrament, koji će dodijeliti generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić.

Nedjelja, 20.05.

08:00 i 11:00    SVETA MISA

Mjesto održavanja: Crkva Sv. Jelene Križarice

20:00 KONCERT ŽENSKE I MUŠKE KLAPE KASTAV 

Mjesto održavanja: Crkva Sv. Jelene Križarice

Nagrađivana Muška i Ženska klapa Kastav predstavit će se raznolikim repertuarom. Naglasak će biti na programu kojeg planiraju izvesti na 10. Zborskoj olimpijadi koja se početkom srpnja održava u Južnoafričkoj republici.

Ponedjeljak, 21.05.

10:00 – 13:00 GASTRO SHOW „PRIMORSKI PIJAT“ – priprema i degustacija jela te promocija kuharice

Mjesto održavanja: prostor ispred Vikotove bačvarije

Cilj održavanja ove manifestacije je kuhanje, odnosno promocija „Primorskog pijata“ – održavanje kulture kuhanja i promocija zaboravljenih jela Kvarnerskog kraja. Sam show je zamišljen da se svi prisutni uključe s komentarima i pričama o svojim doživljajima u svojem kuhanju te da međusobno izmjenjuju recepte. Uz kuhanje je najvažnije i druženje. Zbog užurbanog tempa života sve je manje ljudi koji kuhaju u svojim domovima. Stoga je ova manifestacije utoliko važnija i zanimljivija. Dobar tek!

Utorak, 22. 05.

14:00 OTVORENJE PROSTORA „RADIO KASTAV“

Mjesto održavanja: Šporova jama 3

Na 90,3 slušate Radio Kastav – vaš radio za saki dan! Riječi su to koje postaju dio kastavske svakodnevice, jer grad na brege može se pohvaliti svojom radijskom postajom. Naime, u prostoru na Šporovoj jami u blizini apoteke uređen je novi studio iz kojeg će eterom zavladati poznati glasovi među kojima su i oni Željka Đerića, Maje Stepančić, Nine Dukić Srok…

18:00 SVETA MISA

Mjesto održavanja: Crkva Sv. Jelene Križarice