Povežite se s nama

Zbog velike proslave titule nogometnog prvaka Hrvatske u subotu će odlukom gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, ugostiteljski objekti tog dana moći će raditi do 6 sati ujutro, po modelu koji se primjenjuje za održavanja Međunarodne karnevalske povorke ili tijekom božićno-novogodišnjih blagdana i slično. Naravno, pod uvjetom da poštuju propise o zaštiti od buke, propise o zaštiti javnog reda i mira i ostale propise.

U subotu, 27. svibnja, od 18.30 sati, pa do nedjelje, 28. svibnja, do 03.00 sati, bit će zabranjen promet vozilima u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom.

U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, zatim Trgom Žabica te ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca. Vozila će se usmjeravati na sjeverni koridor.

Za vrijeme privremene regulacije prometa, taxi vozila će u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu. U smjeru zapada, taxi vozilima će biti dopušteno voziti do Trga Žabica, do svojeg stajališta kod bivše benzinske crpke, gdje se okreću i nastavljaju kretanje u smjeru zapada prema Manzonijevoj ulici.

Vozila javnog gradskog prijevoza će za vrijeme privremene regulacije prometa moći u smjeru zapada voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku. Promet će se usmjeravati na sjeverni koridor.

U smjeru istoka, autobusima javnog gradskog prijevoza bit će dopušteno voziti Ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca do svojih stajališta i garaža, i to krajnjim desnim prometnim trakom, isključivo do završetka voznog reda.

Linijskim autobusima koji koriste Autobusni kolodvor Žabica, za vrijeme privremene regulacije, prometovanje do Kolodvora Žabica će biti dopušteno isključivo zapadnom stranom grada (Krešimirovom i Manzonijevom). Na kolodvoru se autobusi okreću i nastavljaju kretanje prema zapadu. Preporuča se zapadni ulazak i izlazak iz grada te prometovanje sjevernim koridorom.

Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

Privremena regulacija prometa provest će se sukladno idejnom rješenju Rijeka prometa, uz suglasnost Hrvatskih cesta u Rijeci i rješenje Policijske uprave primorsko-goranske.