Povežite se s nama

Mozaik

Objavljeno 2. izdanje slikovnice “Halubajski zvončari”

Objavljeno

na
U nakladi Udruge za kulturu „Ča?“ krajem prosinca 2022. izašlo je 2. izdanje slikovnice „Halubajski zvončari“ autorice Tatjane Udović.

S ciljem edukacije i osvještavanja djece o važnosti ritualne prakse Halubajskih zvončara teupoznavanja šire javnosti s Halubajskim zvončarima, kao i s ciljem obogaćivanja kastafske kulture i tradicijskih običaja, Udruga za kulturu „Ča?“ otisnula je drugu nakladu slikovnice„Halubajski zvončari“.

Učeni smo osnovnom književnom obrazovanju, no ono što nam nudi riječka književnica Tatjana Udović je – učenje od srca. U dječjoj priči „Halubajski zvončari“ srce prati ritam veselosti u doba maškaranja koje vuče korijene njenog primorskog kraja i čakavskog dijalekta. Priča seplete u obiteljskom okruženju s koljena na koljeno, objavljujući tradicionalnim puhanjem u rog, u čast Sv. Antona, da je vrijeme Antonje i maškaranog ugođaja.

Djeca našeg primorskog kraja s lakoćom će usvojiti ovu srdačnu i izvornu priču, dok će priča djecu iz drugih krajeva poučiti nečemu novom, što u sebi nosi ljepotu i ljubav zavičaja koju nam je autorica podarila iz blještavila svoga srca. Priča „Halubajski zvončari“ tek je jedna u nizu bisera koju nam podastire autorica Tatjana Udović s ljubavlju za svoj halubajski kraj.

Slikovnica se može nabaviti u Udruzi za kulturu „Ča?“ putem e-maila: udruga.ca@gmail.comte u riječkim V.B.Z. knjižarama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram