Povežite se s nama

Vijesti

Obnova lansirne rampe Torpedo košta oko 10 milijuna kuna, Butković i Obersnel traže rješenje

Objavljeno

na
Ministar Oleg Butković je tijekom boravka u Rijeci komentirao i pitanje rješavanja lansirne rampe Torpedo, problem s kojim nije bio dovoljno upoznat, a koji rješava Lučka uprava. Ravnatelj Vukorepa je rekao kako je nakon urušavanja krova u dogovoru s konzervatorima napravljena studija koja je potvrdila kako bi obnova lansirne rampe bila skuplja od gradnje nove i iznosila bi oko 10 milijuna kuna.

Naredni koraci bit će definirani uskoro, a jedna od opcija je da se taj prostor izuzme iz upravljanja Lučke uprave i prepusti Gradu ili nekom drugom. Ministar Butković je kazao kako će on podržati svako rješenje, ali mu je važno da Grad Rijeka podrži projekt, i ako je to Gradu važno, imat će podršku ministarstva.

Gradonačelnik Obersnel je dodao kako je riječ o temi koja se provlači godinama i koju nije jednostavno riješiti. Bez obzira na to što Grad Rijeka nije nadležan za taj objekt, financirane su i napravljene razne studije, napravljen je i kompletan tehnički snimak, tijekom kojeg je, između ostalog utvrđeno kako sve nosive stupove treba zamijeniti. Lansirna rampa, bez stavljanja u funkciju cijelog okolnog prostora nema smisla, stoga u tom pravcu treba usmjeriti naredne aktivnosti. To bi mogao biti idealan projekt za prijavu na natječaj u kontekstu obnove industrijskog naslijeđa u narednom financijskom razdoblju Europske unije, kazao je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram