Povežite se s nama

Vijesti

Od petka finalna faza radova na čvoru Matulji – Opatija, evo bitnih promjena tijekom iduća dva tjedna

Objavljeno

na
Radovi na novom velikom rotoru kod čvora Matulji – Opatija riječke obilaznice ulaze u završnu fazu i tijekom prve polovice prosinca trebali bi biti gotovi, a tijekom te finalne faze bit će dodatnih poteškoća i promjena u prometu. Tim povodom oglasila se Općina Matulji te Autotrolej, a njihova priopćenja prenosimo:

“Dana 21. 11. 2018. god. Općina Matulji primila je priopćenje Hrvatskih cesta prema kojem započinju završni radovi na konačnom završetku radova na rotoru Matulji kod Autoremonta, a koji će trajati od 23. 11. – 07. 12. 2018. god. Po primitku priopćenja Općina Matulji sazvala je hitnu koordinacija s Hrvatskim cestama, policijom Rijeka i Opatija, Autotrolejom, Vatrogasnom postrojbom Opatija te komunalnim poduzećem Komunalac kako bi se što bolje usaglasila koordinacija prometa kako bi se prometni problemi u navedenom periodu sveli na najmanju moguću mjeru.

U navedenom periodu promet će se odvijati prema novoj regulaciji na slijedeći način:
• Cjelokupni promet iz Matulja prema Rijeci preusmjerit će se na zaobilaznicu u smjeru Diračje
• promet iz smjera Rijeke prema Matuljima ostaje otvoren uz napomenu da će se od rotora Kuk odvijati usporeno po jednom kolnom traku zbog prekopa za oborinsku kanalizaciju.
• Posebno se napominje da promet iz smjera Matulja prema Opatiji neće biti moguć preko rotora Kuk pa se mole građani da koriste alternativni pravac kroz Pobri.
• Mole građani Općine Matulji, svi koji su to u mogućnosti, da koriste ulaz na zaobilaznicu u Jurdanima kako bi se kroz narednih 15-ak dana smanjile gužve u centru Matulja te na rotoru Matulji kod Autoremonta.
• Mole se i građani Opatije i Kastva da, ukoliko su u mogućnosti, koriste stare prometnice za Rijeku te time pridonesu smanjenju gužvi na rotoru Kuk.
• Promet će osim izvođača regulirati i Prometna policija Opatija, a posebno u najviše opterećenim periodima do 7:00-9:00 te od 15:00-17:00 sati.
• Autotrolej prometovati prema uobičajenom voznom redu uz mogućnost manjih kašnjenja zbog usporenja prometa.
• Sve autobusne linije za Rijeku prometovat će prema uobičajenom voznom redu kroz rotor Matulji kod Autoremonta izuzev linija koje prema Rijeci prometuju u vremenu iza 17:00 sati, a koje će prema Rijeci prometovati zaobilaznicom u smjeru Diračje.
Mole se građani za strpljenje i razumijevanje kako bi se radovi što prije priveli kraju, a građani Općine Matulji konačno dobili rješenje dugo očekivanog novog rotora Matulji koji će uvelike doprinijeti smanjenju prometnih gužvi i povećanju sigurnosti prometa.”

“Od petka, 23.11.2018., od 8:00h zbog građevinskih radova dio Kvarnerske ceste (od rotora do ulaza na zaobilaznicu Matulji) postaje jednosmjeran u smjeru Matulji.

Linije 22, 23 i 30 :

RADNI DAN:

· polasci s Matulji prema Rijeci od 07:00 – 17:00 prometuju redovnom trasom uz ručnu regulaciju prometa

· jutarnji polasci s Matulji u 5:30, 6:10 i 6:30 prometuju trasom čvor Matulji – Diračje –Zamet -Krnjevo– Delta

· popodnevni polasci s Matulji u 17:00, 17:10, 18:00, 18:40, 19:30, 21:15 i 22:20 prometuju trasom čvor Matulji – Diračje –Zamet -Krnjevo– Delta

SUBOTA:

· polasci s Matulji prema Rijeci od 07:00 – 17:00 prometuju redovnom trasom uz ručnu regulaciju prometa

· jutarnji polasci s Matulji u 5:30, 6:10, 6:30 prometuju trasom čvor Matulji – Diračje –Zamet -Krnjevo– Delta

· popodnevni polasci s Matulji u 17:10, 18:40, 19:20, 21:15 i 21:55 prometuju trasom čvor Matulji – Diračje –Zamet -Krnjevo– Delta

NEDJELJA:

· svi polasci iz Matulji prema Rijeci prometuju trasom Matulji – Diračje –Zamet -Krnjevo– Delta

Linija 34:

RADNI DAN:

· polasci s Matulji od 7:00 do 17:00 prometuju redovnom trasom uz ručnu regulaciju prometa

· jutarnji polazak u 6:30 ne prometuje u Matulje nego preko Pobri prometuje za Opatiju

SUBOTA:

· polasci s Matulji od 7:00 do 17:00 prometuju redovnom trasom uz ručnu regulaciju prometa

· jutarnji polasci u 6:10 i 6:30 prometuju preko Pobri za Opatiju

· popodnevni polazak iz Matulji u 17:10 ne prometuje u Matulje nego preko Pobri prometuje za Opatiju

NEDJELJA:

· svi polasci ne prometuju u Matulje nego preko Pobri prometuju za Opatiju

Predviđeno vrijeme trajanja radova je cca 2 tjedna te će se promet na navedenoj lokaciji kretati otežano uz moguća kašnjenja.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram