Povežite se s nama

Vijesti

Od ponedjeljka ujutro vlak ponovno povezuje Rijeku i Ogulin

Objavljeno

na
Na službenim stranicama srednje Željezničke tehničke škole Moravice objavljena je obavijest da od ponedjeljka (22. veljače) ponovno vozi vlak 703 na relaciji Rijeka (5:30) – Ogulin (7:48), javlja portal Gorske novosti.

Tako je vraćena nedavno ukinuta željeznička linija zbog koje 40 učenika i pet nastavnika te moravičke srednje škole nisu stizali na vrijeme na početak nastave. Prema obrazloženju iz HŽPP-a ukinuta linija je vraćena nakon provedene dodatne analize a vlak 703 koji je namijenjen prvenstveno prijevozu učenika neće voziti vikendom i blagdanima kao niti za vrijeme ljetnog školskog raspusta.

Podsjetimo, HŽ Putnički prijevoz 25. prosinca donosi novi vozni red sa smanjenim opsegom željezničkog putničkog prijevoza a sve zbog epidemiološke situacije i usporavanja gospodarstva što je pak dovelo do drastičnog smanjenja potražnje za uslugama prijevoza. Takvom promjenom voznog reda, između ostalih ukinuta je i sporna linija koju je koristio veći broj učenika putnika ali i nastavnika srednje škole u Moravicama i koji zbog toga više nisu stizali na vrijeme u školu odnosno na posao.

Zbog tog problema regairali su iz škole međutim tek uključivanje gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića u rješavanje problema donjelo je i rezultate. Naime, odmah po upućivanju dopisa poslanog 15. veljače, ministar Butković odgovorio je gradonačelniku Vrbovskog kako će linija biti vraćena što će se i dogoditi ovog ponedjeljka, otkriva portal Gorske novosti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram