Povežite se s nama

Vijesti

Od subote nova odluka o nošenju maske

Objavljeno

na
Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku po kojoj se maske za lice više neće morati nositi na događanjima gdje se nalaze samo osobe koje imaju digitalnu COVID potvrdu.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo načelnik Stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, donošenjem ove odluke šalje se poruka da će digitalne COVID potvrde biti zamjena za nošenje maski za lice u sve više situacija.

Tako se od subote, 3. srpnja maske za lice ili medicinske maske ne moraju koristiti, kao i do sada, u slučajevima preporučenih izuzeća koja na svojim mrežnim stranicama objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ali i u svim okolnostima kada je osigurano da se na javnom događanju ili okupljanju, odnosno u određenom prostoru nalaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Kao i u odluci o ograničavanju okupljanja, novom se odlukom o nošenju maski ističe kako su maske za lice ili medicinske maske obvezne koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos osobe na otvorenim prostorima u okolnostima kada nije moguće održavati fizički razmak između osoba te osobe i u drugim prostorima ili okolnostima kada nije moguće osigurati da u prostor ulaze samo osobe koje posjeduju digitalnu COVID potvrdu.

Mjera se primjenjuje od 3. do 31. srpnja.

Detaljnije na službenim stranicama Vlade RH posvećene koronavirusu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram