Povežite se s nama

Vijesti

Od travnja malo niži računi Energa za grijanje i plin

Objavljeno

na
Upravno vijeće HERA-e je na sjednici održanoj 10. veljače donijelo Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom (kućanstva), za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine.

Sukladno odluci, krajnja cijena plina za kućanstva na distributivnom području Energa od 1. travnja 2020. bit će niža u odnosu na trenutačnu cijenu za prosječnih 0,93 posto. Razlog tome je smanjenje referentne cijene plina za 0,0061 kn/kWh i korekcije varijabilnog iznosa troška za opskrbu plinom, u odnosu na 2019. regulacijsku godinu.

Smanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 m³ prirodnog plina i sukladno godišnjoj potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), značit će umanjenje iznosa mjesečnog računa za prosječne 2,62 kune, bez PDV-a.

Niže cijene plina, kao jednog od energenata u proizvodnji, posljedično će smanjiti i cijenu toplinske energije za kućanstva već od travnja, a točan iznos smanjenja Energo će objaviti po okončanom izračunu i odobrenju HERA-e, javlja Energo u svom priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram