Povežite se s nama

Mozaik

Odabrana najbolja kastavska vina u 2024. godini

Objavljeno

na


U nedjelju je u Boćarskom domu „Slavko Stanić“ u Kastvu održano 19. izdanje ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine „Belica 2024“ u organizaciji Udruge prijatel ruž, grozja i vina „Belica“ te uz potporu Grada Kastava i TZG Kastva na kojem su dodijeljene nagrade ponajboljim kastavskim vinarima u 6 kategorija: belica, domaće bijelo, domaće crno, kupovno bijelo, kupovno crno i posebna vina. Pobjednikom i nositeljem prijelaznog pehara u kategoriji belica proglašen je Sanjin Srok, a njegova belica se okrunila i titulom apsolutnog šampiona smotre, s osvojenih 86,67 od maksimalno mogućih 100 bodova.

Jedanaestočlana komisija koju je predvodio cijenjeni hrvatski enolog dr.sc. Kristijan Damijanić ukupno je dodijelila 18 zlatnih, 44 srebrne i 12 brončanih diploma te 3 priznanja.

Okupljene su pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Kastva Dejan Jurčić i predsjednik Udruge „Belica“ Berislav Sušanj, udruge koja ove godine slavi svoj 20. rođendan i broji više od 90 članova, odnosno, kastavskih vinara entuzijasta koji zdušno rade na kvaliteti i promociji Kastva, grožđa belice, vina i kastavske tradicije kako bi „ucrtali“ Kastav na vinsku kartu Hrvatske. Oba su govornika s posebnim zadovoljstvom naglasila kako se susret prometnuo u sve veće događanje te se po prvi put održava u zatvorenom prostoru koji se pokazao odličnim „novim domom susreta“. Otvorenju su prisustvovali i gosti, odnosno, prijatelji iz Udruge vinogradara i vinara „Nadin“, a posebno je bilo emotivno obraćanje dvojca koji potpisuju himnu udruge „Belica“ autor teksta Zvonko Turak i autor glazbe Simljan Grbac.

Nakon svečanog proglašenja najboljih uslijedio je mnogobrojnim posjetiteljima omiljeni dio kastavskog susreta, a to je degustacija vina. Glazbenu uvertiru 19. ocjenjivačkom susretu dao je Puhački orkestar Glazbenog društva „Spinčići“, a uz vrhunsku kapljicu koju su uz degustaciju posjetitelji mogli nabaviti u wine shopu, dobro raspoloženje te gastro ponudu druženje je nastavljeno sve do 19 sati.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže