Povežite se s nama

Vijesti

Odana počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije Ajkula

Objavljeno

na
Povodom obilježavanja 28. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka i Dana Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ na spomen obilježju u Bazi SJP na Kukuljanovu odana je počast polaganjem vijenaca.

Vijence su položile delegacije Specijalne jedinice policije Rijeka, Policijske uprave Primorsko-goranske, Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te udruga iz Domovinskog rata. U ime Grada Rijeke počast poginulim pripadnicima SJP odao je zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš.

Nakon odavanja počasti u bazi na Kukuljanovu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku isšred zgrade Policijske uprave primorsko-goranske te je održana sveta misa zadušnica u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci, za sve poginule i umrle pripadnike SJP „Ajkula“ i sve poginule hrvatske branitelje.

SJP Rijeka „Ajkula”, osnovana je krajem ožujka 1991., a prvo postrojavanje bilo je 8. travnja iste te godine. Specijalna jedinica policije “Ajkula” prva je organizirana postrojba s područja Primorsko-goranske županije koja se uključila u Domovinski rat i to pod zapovjedništvom legendarnog zapovjednika Marina Jakominića koji je poginuo je 29. kolovoza 1992. godine.

SJP „Ajkula“ bila je aktivna u mnogim oslobodilačkim akcijama u Domovinskom ratu, a odigrala je ključne uloge u Oluji, Bljesku, Maslenici i ostalim akcijama Domovinskog rata. Tijekom Domovinskog rata, u razdoblju od 1991. do 1996., poginulo je osam pripadnika postrojbe, 50-ak ih je lakše, a 12 teže ranjeno.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram