Povežite se s nama


U znak sjećanja na Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, prekjučer, 29. kolovoza, je na njegovom posljednjem počivalištu na gradskom groblju Kozala u Rijeci, položeno cvijeće i zapaljene svijeće. Odavanju počasti ispred obitelji nazočila je supruga Dušica Jakominić, a počast su mu odali predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu sa zamjenikom načelnice Jasminom Brkljačom, zapovjednik Specijalne jedinice policije Rijeka Marinko Marijanović, članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ na čelu s predsjednikom Pericom Prpić te predstavnici Grada Rijeke, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić.

Na spomenuti datum, prije 25 godina u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu poginuo je Marino Jakominić. Mjesto njegove pogibije u znak sjećanja i zahvalnosti svake godine posjećuju njegovi kolege i suborci.

Marino Jakominić u rujnu 1991. godine imenovan je zapovjednikom Posebne jedinice policije, nakon čega  odlazi na gospićko ratište te potom, u travnju 1992. godine na dubrovačko ratište. Ovdje se, tijekom oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo svojim zapovjednim stilom i brigom za svakog  pojedinog suborca. Nakon povratka i kraćeg boravka u Rijeci, zajedno sa svojom jedinicom odlazi na ličko ratište, gdje je nažalost 29. kolovoza 1992. godine poginuo.

U znak sjećanja na Marina Jakominića i njegov doprinos u Domovinskom ratu, njegovo ime nosi i jedna od ulica na području Kantride u Rijeci.