Povežite se s nama

Vijesti

Odbijen zahtjev da se ukinu propusnice za područje bivše Općine Rijeka

Objavljeno

naRiječki gradonačelnik uputio je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske zahtjev da za područje bivše Općine Rijeka ukine kontrola propusnica s obzirom na učestale dnevne redovne migracije stanovnika u Rijeci i susjednim jedinicama lokalne samouprave.

Inače, područje bivše Općine Rijeka se sastoji od Rijeke, Kastva, Bakra, Kraljevice, Viškova, Kostrene, Čavla, Jelenja i Klane.

Takav zahtjev već je ranije odbijen za područje otoka Krka, a kako javlja Kanal Ri stigao je očekivan odgovor i riječkom gradonačelniku – odbijenica.

“Zahtjev je upućen upravo iz razloga što je praktično nemoguće naći granicu između Viškova, Kastva i Rijeke i jer se radi se o ogromnom broju ljudi koji dnevno zbog posla ili nekih drugih razloga migrira između gradova i općina. Međutim dobili smo odgovor da do daljnjega moramo poštivati odluke Stožera civilne zaštite, što znači da do daljnjega svaka jedinica lokalne samouprave mora izdati dozvolu za napuštanje općine i grada”, rekao je Vojko Obersnel.

Spomenimo kako je trenutno u Hrvatskoj izdano malo više od 560 tisuća e-propusnica, a taj broj nastavlja svakodnevno rasti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram