Povežite se s nama


Ovog utorka, 05. srpnja, u Ulici Nikole Cara na kućnom broju 2 trebala se održati deložacija gradskog stana u kojem se trenutno nalazi V.N. sa svojom obitelji. Prema određenim navodima, radi se o problematičnoj familiji zbog koje je u više navrata intervenirala policija i hitna pomoć, a i njihovi sustanari tvrde da s njima imaju određenih problema. Stvoren je veći dug na temelju određene povlaštene stanarine, ali i režijski troškovi nisu plaćani dulje vrijeme.

“Prilikom kontrole saslušan je ovlašteni predstavnik zgrade I.V. koji je izjavio da stanari predmetnog stana godinama ometaju stanare u zgradi, da ne poštuju kućni red, te da je vrlo često dolazilo do svađa u obitelji i intervencije policije na poziv obitelji i ovlaštene osobe, a da je više puta dolazila i hitna pomoć. Obavljen je i razgovor sa stanarima u zgradi (T., S., S. i V.) koji su izjavili da se obitelj N. sa svojim načinom života ne uklapa u uobičajeni način života u stambenoj zgradi, ali da je situacija u posljednje 2-3 godine znatno bolja u odnosu na period prije toga”, navodi se u izvještaju Grada Rijeke o ovom slučaju.

“Na poziv Odjela dana 23.06.2016.g. odazvala se V.N. te dala zapisničku izjavu. V. je izjavila da se sa dvoje maloljetne djece vratila iz Njemačke za stalno te da namjerava djecu upisati u mjesecu rujnu u osnovnu školu u Rijeci. Navodi da će slijedeći tjedan početi raditi te da će joj plaća iznositi cca 2.000,00 kn mjesečno. Namjerava obročno podmiriti dugovanje. Ističe da nema drugi način za stambeno zbrinjavanje.

Sukladno navedenom, a radi zaštite interesa maloljetne djece, ovaj Odjel predlaže da se zakazana deložacija ponovo odgodi”, stoji u prijedlogu zaključka koji bi u utorak trebao biti usvojen na gradonačelničkom kolegiju.