Povežite se s nama

Mozaik

Odgovor Obersnelu: Umjesto 4 stranice o dočeku, mogao je objasniti propali natječaj za Galeb ili 0,00 kn namijenjenih novoj Žabici

Objavljeno

na

Foto: Goran ZelićGradonačelnik Vojko Obersnel uz pomoć svojih stručnih službi ove je srijede, 09. siječnja, potrošio poprilično vremena kako bi se složilo reagiranje na čak četiri stranice o tri članka koja su u prvim danima 2019. godine objavljeni na temu dočeka Nove godine na Korzu na kojem je kao glavna zvijezda nastupao splitski reper Vojko V.

Činjenica je da je tijekom “vrhunca” noći prema službenim podatcima policije na Korzu bilo svega oko dvije i pol tisuće ljudi, manje nego godinu dana prije kad je cijelu noć “prijetila kiša” i od te brojke gradonačelnik ne može “pobjeći”, koliko god to on možda htio.

Naravno da je pravo gradonačelnika Vojka Obersnela istaknuti svoje nezadovoljstvo objavljenim člancima, no neke tvrdnje ni najmanje ne stoje. Primjerice, Vojko V. je samoinicijativno direktno kontaktirao Fiuman sa željom da se prenese njegov komentar, nismo mi njega tražili izjavu kao što to gradonačelnik pogrešno pretpostavlja.

Što se tiče gradonačelnikovih komentara o tome da se putem našeg portala nije većina građana od njih 128 tisuća izjasnila negativno o dočeku 2019. godine, možemo samo reći da nije ni većina građana od spomenutog broja dala njemu glas za novi četverogodišnji gradonačelnički mandat, već je to učinilo svega 17 tisuća građana (manje od 15 posto). Ukoliko je gradonačelnik malo detaljnije pregledao reakcije (njih 1187) i komentare (njih 644) u spomenuta tri članka, mogao je vidjeti da ih je preko 90 posto negativno o dočeku 2019.

Umjesto reagiranja gradonačelnika u kojem iznosi više netočnih informacija, radije bismo na te iste četiri stranice voljeli vidjeti objašnjenje zbog čega je propao natječaj za remont broda “Galeb” te hoće li itko odgovarati zbog utrošenih značajnih sredstava i resursa na pripremu za spomenuti natječaj, umjesto svega nekoliko napisanih rečenica u šturoj objavi gradske uprave. Ne bi na odmet bilo ni detaljnije pojašnjenje zbog čega se u ovoj i narednim godinama za realizaciju “kapitalnog projekta Zapadna Žabica” u proračunu planira točno 0,00 kuna, a radi se o objektu čiju je izgradnju obećao do kraja svog mandata.

U svakom slučaju radujemo se njegovoj najavi dovođenja “jednog jakog izvođača” za doček 2020. godine u video razgovoru, čiji smo link prenijeli, za službeni drugi gradski portal MojaRijeka.hr na kojeg se u nekim godinama iz gradskog proračuna troši čak i do pola milijuna kuna, a samo za godišnju plaću glavne urednice izdvaja se oko 140 tisuća kuna. Ne treba u tom kontekstu ni zaboraviti kako Grad Rijeka iza sebe zbog lošeg poslovanja u prethodnim godinama ima minus od čak 277 milijuna kuna.

Zoran Zdelar, glavni urednik i autor projekta
Fiuman.hr

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram