Povežite se s nama

Bivše Odmaralište Ina na Učki dobilo je novog vlasnika. Tvrtka »Vladimir Gortan« iz Pazina nekretninu je prodala također istarskoj tvrtki Rudan d.o.o., uspješnoj tvrtki koja se bavi učinkovitim upravljanjem energentima za 5,2 milijuna kuna. Direktor i vlasnik tvrtke sa sjedištem u Žminju, Graciano Rudan, potvrdio je kupnju objekta na Učki i najavio ulaganja u ovaj već oronuli turistički kapacitet, koji stoji zapušten već gotovo dva desetljeća, a koji je pazinska građevinska tvrtka pokušavala prodati duže od desetljeća, javlja Novi list.

– Istina je da smo kupili odmaralište na Učki. Na nama je sada da napravimo projektnu dokumentaciju, srušimo hotel koji je kompletno devastiran i kroz par godina otvorimo novi turistički kompleks. Namjera nam je napraviti nešto slično kao i prije, međutim o detaljima je još rano govoriti, još uvijek nismo napravili simulacije i elaborate. Pratit ćemo moderne turističke trendove, a vjerojatno ćemo nešto više biti okrenuti zdravstvenom turizmu s obzirom na nadmorsku visinu i blagodati tog područja. Trenutačno smo angažirani na velikom broju projekata pa ću više detalja o ovoj investiciji moći dati za nekih pet-šest mjeseci – rekao je vlasnik i direktor tvrtke Rudan koja je osnovana 1994. godine kao tvrtka za održavanje i servisiranje rashladne i ugostiteljske opreme, a koja potom djelatnost širi na područje strojarske energetike.

Bivše odmaralište i parcela na gotovo 900 metara nadmorske visine godinama su bili zapušteni i zatvoreni. Objekt i sportski sadržaji obrasli su u travu i korov, livade nisu pokošene, a zub vremena, hladne zime nagrizle su i samo odmaralište koje raspolaže s centralnim objektom, hotelom koji je imao 27 soba odnosno 70 kreveta, dva restorana za 150 gostiju, grill-terasu, aperitiv bar, klub, kavanu s kaminom, veliku konferencijsku dvoranu, trim dvoranu, saunu.

Izostanak višegodišnjeg ulaganja u ovaj »biser« turizma opatijskog zaleđa dovelo je i do vidljivih »rana« i na samom pročelju zgrade, dijelu krova, ali i unutrašnjosti, ističe Novi list.