Povežite se s nama

Vijesti

Odobren novac za uređenje parka, ali gradska vlast ne dozvoljava uklanjanje panela za postere

Objavljeno

naEkipa Kvart za 5 dobila je sredstva za uređenje zelene površine u blizini podzemne garaže Stari grad od EPK u sklopu njihovog programa Zeleni val. Cijeli projekt je i bio zamišljen kao provokacija za micanje srednjovjekovnog zida na originalno mjesto.

“Predradnja koja se treba dogoditi da bi mi započeli s uređenjem zelene površine je uklanjanje panela koje već 20 godina privremeno štite rimski zid i uklanjanje divljeg deponija koji je tamo nastao. Za Zelenu čistku 12.4 smo tražili dopuštenje od Grada da to sami učinimo, ali nam iz odjela za Kulturu nisu dozvolili, a zeleno svjetlo smo dobili od konzervatora.

Kako se u neposrednoj blizini jučer odvijalo otvorenje festivala Tobogan, s ekipicom iz Kvarta (mahom mamama sa Školjića/iz Starog grada/Place) dan izvele smo malu guerilla akciju skupa s našom djecom i oblijepile bijelim papirima “mjesta za plakatiranje” tj. panelima koja zakrivaju od pogleda zid i deponij i napisali prosvjedne poruke s pozivima djeci i roditeljima da u znak podrške nešto nacrtaju ili napišu. Jučer na festivalu Tobogan su naši plakati bili hit”, otkrili su aktivisti iz Kvarta za 5.

Cilj ove akcije bio je skrenuti pozornost javnosti na divlji deponij u centru grada pored kojeg svaki dan prolaze, a da nisu svjesni i potaknuti Grad Rijeku da se ubrza u predradnjama koje su potrebne da oni započnu projekt uređenja projekta Park Lešnjak za koji su posredno od njih dobili novce. Voditeljica projekta je arhitektica Dragica Vukelić.

Već iduće jutro određene gradske službe pobrinule su se da dječje poruke odmah budu prekrivene novim posterima za dječji festival Tobogan.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram