Povežite se s nama

Sport

Određena lokacija za grafit u sjećanje na Gorana Brajkovića, kreće prikupljanje sredstava

Objavljeno

naLegendarni riječki nogometaš Goran Brajković tragično je poginuo u prometnoj nesreći prije gotovo pet godina, a već dulje vrijeme postoji inicijativa da se na određenoj lokaciji izradi In memoriam grafit.

Ta inicijativa sad je napokon stigla do posljednje faze prije samog početka realizacije.

“Izvođač je vrhunski umjetnik Eduardo Filipovic SEC. Odabrana lokacija za izradu grafita je velika trafo stanica na Voloskom na raskrsnici Opatija – Rijeka – Volosko. Ova frekventna lokacija, na neki način, simbolizira Braletov životni put, te čini poveznicu između naša dva kluba koja su obilježila njegovu karijeru: NK Opatija i NK Rijeka. Ova je lokacija, ujedno, tehnički najpogodnija za izradu grafita po procjeni samog izvođača, a između brojnih lokacija koje smo obilazili zajedno. Procjenjeni trošak za izradu grafita – od strane izvođača i umjetnika SECa iznosi 10.000 kn. Ishodovali smo sve potrebne dozvole za izradu grafita na ovoj lokaciji, dakle dozvolu izdanu od strane HEP-a, te ciljanu dozvolu izdanu od strane Konzervatorskog odjela u Rijeci, a obzirom da je lokacija svedena pod kulturno dobro (KD).

U užem izboru bila je još jedna lokacija – zid na Panorami (u sklopu hotela Panorama), no navedena lokacija je otpala nakon brojnih provjera. Naime, čitav objekt također je sveden pod kulturno dobro (KD), te smo neslužbeno doznali da će se isti, u bližoj ili daljoj budućnosti, prodati i renovirati, a što se i ukazuje očitim obzirom da isti objekt godinama stoji zapušten, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji. Nema smisla izraditi grafit za našu legendu na zidu koji će u budućnosti vjerojatno nestati.

S prikupom sredstava započeti će se već idući tjedan, te će, u tu svrhu, biti otvoren namjenski bankovni žiro-račun kako bi prikup sredstava bio apsolutno transparentan. Broj navedenog žiro računa objaviti ću ovdje, odmah po otvaranju. Eventualni višak sredstava koji preostane na navedenom žiro računu ili se prikupi na neki drugi način (kvartovi, kafići..) biti će uplaćen na žiro-račun našeg kluba navijača Armada Rijeka kako bi pomogli klubu u daljnjim akcijama. Siguran sam da bi na ovaj način postupio i sam Brale. Sve potvrde o uplatama biti će objavljene javno”, poručio je na društvenim mrežama Srđan Radosavac.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram