Povežite se s nama
U opatijskom hotelu Ambasador, od 9.-10. travnja održan je 11. stručni skup vatrogasaca koji je okupio više od 250 sudionika. Osim sudionika iz Hrvatske, na skupu su bili vatrogasci iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije te Crne Gore, pa ga bez uzdržavanja možemo nazvati međunarodnim skupom. Organizatori su bili Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Primorsko – goranske županije. Tradicija organizacije ovog skupa seže u 2004. godinu kada se vatrogasna elita prvi puta okupila u Opatiji, a do sada je na skupovima sudjelovali više od 2300 vatrogasaca i ostalih djelatnika. Tijekom skupa bili su postavljeni izložbeni prostori proizvođača, distributera i trgovaca vatrogasnom opremom pa su svi sudionici mogli isprobati novitete na tržištu.

Bez premca, najveći stručni skup takve vrste u Hrvatskoj namijenjen je svim osobama koje se profesionalno bave vatrogastvom, stručnjacima zaštite od požara te proizvođačima i distributerima vatrogasne opreme. Osmišljen je da educira i informira. Stručni skup vatrogasaca pokreće rasprave i promovira suradnju.

Predavači na skupu bili su vatrogasni stručnjaci iz Hrvatske i regije, a od riječkih vatrogasaca predavali su Mladen Šćulac, Hinko Mance, Dario Gauš i Mensur Ferhatović.

“Jako smo zadovoljni ovogodišnjom organizacijom skupa, a najvažnije da su zadovoljni naši sudionici kojih svake godine imamo sve više. Stručni skup potvrdio je da zauzima visoko mjesto na polju edukacije vatrogasaca i da je prepoznat i izvan Hrvatske kao mjesto na koje vrijedi doći i s kolegama razmijeniti iskustva, znanja i ideje. Naš stručni skup je prava prilika da se ukaže na značaj vatrogastva, predstave nove ideje kao poticaj za pozitivne promjene i napredak struke. Zahvaljujemo svim predavačima i sudionicima što su zajedno s nama realizirali ovogodišnji stručni skup”, rekao nam je idejni začetnik skupa Nikica Tramontana iz Vatrogasne zajednice Primorsko – goranske županije.