Povežite se s namaIz Ulice Krimeja, kod gostionice Pariz jutros je prema Korzu krenula kolona od 65 maškaranih vozila, učesnika 26. Maškaranog autorally-a Pariz – Bakar, jedinstvenog u svijetu. Nakon predstavljanja vjernoj publici na Korzu, kolona se uputila prema Bakru prolazeći kroz mjesta riječkog prstena. Događaj u sklopu Riječkoga karnevala tradicionalno organizira Autoklub Rijeka uz suorganizatore.

Autoklub Rijeka i ove je godine tradicionalno pripremio najluđi, najotkačeniji i najpopularniji Maškarani autorally Pariz – Bakar, koji je sastavni dio Riječkog karnevala i svojevrsni zaštitni znak riječkog „petog godišnjeg doba“. Maškarani autorally Pariz – Bakar nastao je kao parodija na poznati rally Pariz – Dakar na kojem je 1990. godine nastupio poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović.

Ovogodišnje 26. izdanje Maškaranog autorallyja Pariz – Bakar identično je prošlogodišnjem, što znači da su vesela vozila i još veseliji vozači i suputnici prošli kroz Rijeku i mjesta riječkog prstena, od Pariza i Korza preko Orehovice, Svilnog, Čavli, Cernika, Mavrinci, Kukuljanova, Škrljeva i Kostrene do grada Bakra.

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog auto karting saveza, a sastoji se od vožnje po zadanom putu, itinereru, i posebnih ispita spretnosti, vožnje među čunjevima na poligonu.

Nakon svečanog otvorenja Rallyja te predaje ključa i startne zastave meštrici Rallyja Stelli Paris, put Korza krenula je kolona od 65 maškaranih vozila, vozača, suputnika i pratitelja ovog jedinstvenog događaja, na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, meštricom Maškaranog rallyja Stellom, meštrom Riječkog karnevala Tonijem i ovogodišnjom kraljicom Karnevala Elaie Filipović.

Na Korzu su se sudionici Rallyja predstavili građanima i posjetiteljima te krenuli prema Bakru, a njihovo prvo zaustavljanje bilo je u 13 sati u Kostreni, na parkiralištu uz cestu za TE Urinj gdje se vozila prva vožnja spretnosti između čunjeva. Natjecatelji su potom pojedinačno nastaviti prema Bakru gdje ih je čekao novi ispit spretnosti, a proglašenje najuspješnijih i dodjela nagrada održano je u 16 sati.

Grad Rijeka