Povežite se s nama

Mozaik

Održan blagdanski prijem i dodjela zahvalnica Sveučilišta u Rijeci

Objavljeno

na
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je tradicionalni blagdanski prijem na kojem je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija uručila zahvalnice znanstvenicima, umjetnicima i studentima za ostvarena postignuća tijekom tekuće godine.

Zahvalnice su dodijeljene onima koji su doprinijeli promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta u Rijeci – pojedincima, timovima ili organizacijama i to dobitnicima državnih nagrada, nagrada Primorsko-goranske županije i nagrada Grada Rijeke, međunarodnih priznanja i nagrada, Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, strukovnih i umjetničkih nagrada, sportskih priznanja, studentima dobitnicima raznih nagrada, kao i studentima vrhunskim sportašima. Posebne zahvalnice dodijeljene su sastavnicama Sveučilišta koje su pratile institucijske iskorake u domeni sveučilišnih prioriteta.

U prigodnom govoru u kojem je čestitala i zahvalila laureatima na njihovom doprinosu u ovoj godini, rektorica je istaknula sjajnu suradnju Sveučilišta sa Županijom, Gradom i Nadbiskupijom. Kako je rekla, svi smo svjesni da profesori ne rade zbog nagrada i priznanja nego zbog doprinosa obrazovanju mladih i razvoju drustva.

„Treba nadici svaki partikularizam jer se nalazimo u vrlo osjetljivom trenutku. Ove godine prije nas i godina pred nama postavljaju jedan zadatak svima da pokušamo pronaći ljudsku univerzalnu mudrost i volju da nesto zajednički napravimo. Društvo se treba prilagođavati krizama u kojima se nalaze. Mi ljudi sveučilišta i znanosti više od svih smo dužni ujediniti naše snage i glave i usmjeriti na nove dimenzije društvenih uređenja i pomoći“, rekla je rektorica.

“Suradnja Sveučilišta u Rijeci i Županije je po mom skromnom sudu vrlo dobra. Započela je s akademikom Rukavinom kada smo potpisali prvi sporazum o projektnoj suradnji, nastavila se s rektorom Lučinom, a potom i s našom dragom rektoricom Snježanom Prijić Samaržija”, rekao je župan Komadina u svom obraćanju i istaknuo kako se u u ovim nezahvalnim vremenima pandemije i ratnog stanja u relativnoj blizini, nastoji funkcionirati kao da je sve u redu.

“Radimo, gradimo, stvaramo nove vrijednosti da bi onima koji dolaze bilo bolje. U okvirima svojih nadležnosti primarno školstva i zdravstva bavimo se osnovnim i srednjim školama, izgradnjom škola i školskih sportskih dvorana, ulaganjima u Thalassotherapiju, Dom zdravlja, Hitnu medicinsku pomoć, što moramo i što je potrebno, a evo i država je napokon pokrenula ono što smo zaslužili još odavno, niz investicijskih projekata u gradu Rijeci, terminala, cestovne infrastrukture, nove marine, pa i nove zgrade čime bi se završila cjelokupna investicija bolnice na Sušaku”, rekao je župan i dodao da ne sumnjam da će se zajedničkim snagama stvarati uvjeti za bolji život naših mladih i zaželio ugodne i sertne blagdane i puno uspjeha u radu.

“Vi ste blagoslov za naš grad i sve nas jer blagoslov je sve ono što činite i ono zbog čega danas dobivate nagrade i priznanje te koristim priliku da se zahvalim nagrađenima i riječkom Sveučilištu čestitam na tom doprinosu”, rekao je uz blagoslov i čestitke povodom predstojećeg Božića Mate Uzinić, nadbiskup Riječke nadbiskupije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže