Povežite se s nama

Svečanim prijemom učenika i njihovih mentora koji su u školskoj 2016/2017. godini na natjecanjima i smotrama u znanju, vještinama i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini, Primorsko-goranska županija još je jednom istaknula važnost vrednovanja izvrsnosti u procesu obrazovanja.

Župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin uručili su prigodne darove učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola te Saveza školskih sportskih društava s područja Primorsko-goranske županije.

Ove godine nagrađeno je 238 učenika i 78 mentora u natjecanjima znanja, plesa, glazbe i sporta. Od toga je 60 nagrada u međunarodnim natjecanjima. Učenici dolaze iz 20 srednjih škola i 19 osnovnih škola.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je da nije dovoljno brinuti samo o školskoj infrastrukturi, već treba brinuti i o učenicima i učiteljima.

“Imamo sjajne učitelje koji odgajaju našu mladost, što je rezultiralo s ovih nekoliko stotina djece koji su bili najbolji na raznim natjecanjima. Nama je ljudski jednom godišnje naći se i reći im hvala, a to je njima poticaj za daljnji rad”, poručio je Komadina.

U svom obraćanju prisutnima, župan je naglasio da su mladi pokretači i budućnost društva, a zato je važno ulagati u obrazovanje i poticati izvrsnost, u čemu će Primorsko-goranska županija i dalje pomagati.

“Dragi učenici, interes za uspjehom te želja za napredovanjem neka vam i dalje bude vodilja tijekom nastavka školovanja, a i dalje na životnom putu. Nikada nemojte odustati te neprestano potičite svoju kreativnost i znanje”, poručio je župan.