Povežite se s nama

Vijesti

Održan radni sastanak ”Turistička sezona 2023. godine” s fokusom na sigurnost

Objavljeno

na
Danas je u hotelu Continental u Rijeci održan radni sastanak u organizaciji Turističke zajednice ”Kvarnera” vezan uz provedbu i koordinaciju aktivnosti Turističke sezone 2023. godine.

Uz organizatore, radnom sastanku nazočili su predstavnici ove policijske uprave, Vatrogasne zajednice PGŽ-e, Županijski centar 112, Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a te lokalni dionici (turističke zajednice, komunalna društva) u cilju što kvalitetnije zajedničke pripreme turističke sezone.

Na samom početku sastanka, Irena Peršić  Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, kao i Tomislav Dizdar, zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko – goranske pozdravili su sve prisutne. Potom se direktorica osvrnula na rad iz domene Turističke zajednice istaknuvši dobre rezultate i uspješnu prošlogodišnju turističku sezonu.

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave primorsko – goranske, Goran Gašpert naveo je statističke podatke vezano za rezultate rada s aspekta policije u prošlogodišnjoj turističkoj sezoni. Osim toga, načelnik se naglasio potrebu sinergije svih dionika (jedinica lokalne i regionalne samouprave) kako bismo zadržali razinu sigurne turističke destinacije.

U cilju što boljeg rada, načelnik je istaknuo nekoliko prijedloga poput pribavljanja zajedničke opreme (kamere, PAUK-vozila), bespilotne letjelice za prevenciju požara, traganja i spašavanja, snimanje javnih priredbi i sl. Osim toga, Gašpert ističe potrebu za opremom zajedničkih timova Crvenog križa za pružanje pomoći kod javnih okupljanja, velikih prometnih gužvi, ekstremnih vrućina itd.
Također, načelnik navodi da je potrebna dodatni angažman prometnih/komunalnih redara te povećanje angažmana fizičke i tehničke zaštite.

Na kraju su se svi prisutni složili da je sastanak bio više nego koristan te da je to nastavak dosadašnje dobre suradnje između svih tijela i organizacija uključenih u sigurnost, a s kojom se nastavlja i dalje i tijekom ove turističke sezone.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže