Povežite se s nama

Vijesti

Održan susret ravnatelja riječkih osnovnih škola s ministricom znanosti i obrazovanja

Objavljeno

naPovodom uvođenja kurikularne reforme u sve nacionalne škole od iduće školske godine, ravnatelji osnovnih škola iz regije sastali su se s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak.

Skup je u prostorijama Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci okupio više od 150 ravnatelja iz Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, a na njemu su predstavljeni ključni elementi reforme, planovi i daljnje aktivnosti te rezultati dosadašnje eksperimentalne faze. Riječki ravnatelji  dobili su priliku dati povratnu informaciju o dosadašnjem, šestomjesečnom dijelu edukacijskog programa te iz prve ruke saznati pojedinosti o reformi koja će se implementirati u svih 25 gradskih osnovnoškolskih ustanova.

Događanju su uz ministricu Divjak i njenog glavnog savjetnika Marka Košičeka prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija. „Ovaj skup omogućava direktan dijalog s ravnateljima, budući da svi oni moraju biti upoznati s načelima, ali i praktičnim elementima provedbe kurikularne reforme“, rekla je ministrica Divjak, pohvalivši suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja s jedinicama lokalne samouprave.

„Mi vodimo razgovore i imamo dobru suradnju s osnivačima, a u tom odnosu treba jasno definirati što se očekuje od jedinica lokalne samouprave, a to je prije svega pomoć pri nabavi opreme, primjerice knjiga za školske knjižnice te poboljšanje infrastrukturnih uvjeta“, navela je Divjak, dodavši kako će tom razvoju pridonijeti nedavno potpisan ugovor Ministarstva s CARNET-om na projektu kojim se želi digitalizirati prijave i upisi u vrtiće, osnovne i srednje škole te učeničke domove. Ministrica je kazala kako će se u narednom periodu održati ljetni set edukacija za učitelje te kako prije početka školske godine treba poraditi na još nekim aspektima reforme, kao što su opremanje laboratorija i dorađivanje novih udžbenika, zaključivši kako proces oko cjelovite kurikularne reforme mora biti rezultat zajedničkog rada svih uključenih sudionika.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram