Povežite se s nama

Vijesti

Održana akcija čišćenja parka Sveti Križ povodom Međunarodnog dana šuma

Objavljeno

na
Povodom Međunarodnog dana šuma koji se obilježava 21. ožujka, Astronomski centar Rijeka u suradnji s Odjelom za komunalni sustav Grada Rijeke, KD Čistoćom i OŠ Gornja Vežica održao je akciju čišćenja parka šume Sv. Križ, a u akciju se uključilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak Rijeka.

S ciljem uklanjanja i zbrinjavanja otpada, očuvanja šuma i bioraznolikosti, širenja svijesti o važnosti očuvanja prirode, promociji pravila ponašanja u prirodi te edukaciji o važnosti boravka u prirodi i potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada ova akcija je uključila četrdesetak učenika i učitelja 5.b i 6.b razreda OŠ Gornja Vežica.

Akcija čišćenja održala se uz vodstvo stručnog djelatnika Odjela za komunalni sustav Grad Rijeke i Astronomskog centra Rijeka koji su na licu mjesta upoznavali učenike s posebnostima flore i faune parka šume Sv. Križ.

Također, održana je i kreativna pokazna radionica iz Land arta pod vodstvom Bie Gec iz KD Čistoća i Andree Cvitan iz Rijeka sporta. Učenicima su prezentirani primjeri privremenih umjetničkih instalacija, a zatim su potaknuti da samostalno izrade i svoje od otpalog lišća, grančica, češera i drugog materijala. Cilj radionice bio je pružiti učenicima nesvakidašnje kreativno iskustvo koje će ih povezati sa okolišem i potaknuti na otkrivanje ljepote koja se krije u naizgled sasvim običnoj šumi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže