Povežite se s nama

Vijesti

Održana edukacijska tribina Živog zida o financiranju fotonaponskih ćelija na kućama

Objavljeno

na
U petak, 11.10.2019. u 18:00 sati u trajanju od 2 puna sata u Ciottionoj ulici (Dom stranaka) održana je za građane Rijeke i okolice javna i besplatna edukacijska tribina, tj. praktična radionica na temu “Kako do bespovratnih sredstava za fotonaponske ćelije na obiteljskim kućama”. Organizator je stranka Živi zid, odnosno lokalna podružnica Živog zida u Rijeci. Voditelj, tj. predavač bio je Darko Rakić, dipl.ing., profesor u srednoj tehničkoj školi u Rijeci, inače i član Živog zida (koordinator za Grad Rijeku) te Antonio Dražović, mag.physioth., koordinator Živog zida PGŽ i asistent u Europskom parlamentu g. Ivanu Viliboru Sinčiću.
Cilj ove tribine bio je upoznati građane s prednostima i nedostacima ovog projekta dodjele bespovratnih sredstava za solarne panele na nekretninama, te ih provesti kroz sami postupak prijave na natječaj kojim se sufinanciraju solarne ćelije u iznosu od 40, 60 i 80% sredstava, ovisno o lokacijskoj kategorizaciji, odnosno lokaciji obiteljske kuće. Javni poziv za sufinanciranje solarnih elektrana na obiteljskim kućama raspisan je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a pripremljena su sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna, čime je osim postavljanja sustava sufinanciran i trošak stručnog nadzora radova.
U nedjelju, 13.10.2019. od 11:00 do 14:00 sati u prostorijama stranke Živi zid u Ciottinoj ulici svi zainteresirani građani koji su bili prisutni, ali i oni koji nisu mogli prisustvovati, mogu doći u ured Žz kako bi dobili sve potrebne formalne obrasce za prijavu uz pomoć i asistenciju članova Živog zida koji će građanima koji su se na informativnoj tribini odlučili za prijavu projekta, pomoći u popunjavanju obrazaca i dokumentacije.
Smatramo kako su ovakvi i slični projekti povlačenja bespovratnih sredstava u interesu cijele javnosti, jer u konačnici to je naš novac, novac građana, kojeg treba iskoristiti. Također, ovim putem Živi zid najavljuje kako će održavati edukacijske tribine za javnost kada bude ponovno ovakav ili sličan natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava, a prema dostupnim informacijama idući javni poziv biti će raspisan za sufinanciranje fasada i stolarije na nekretninama koji se očekuje do kraja ove godine, navodi se u priopćenju Živog zida.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram