Povežite se s nama

Sport

Održana komemoracija za Luciana Sušnja

Objavljeno

na


U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana je komemoracija za velikana riječkog i hrvatskog sporta Luciana Sušnja.

Obitelji i prijateljima sućut su izrazili i od Luciana Sušnja biranim se riječima oprostili riječki gradonačelnik Marko Filipović, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac kao i Sušnjev dugogodišnji suradnik i prijatelj, bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Uz prijatelje i suradnike na komemoraciji su se od Luciana Sušnja oprostile i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelja. Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je Luciano Sušanj bio sportska ikona, jedna od najboljih riječkih sportaša svih vremena. „Teško je zamisliti da on više nije među nama i da ga nećemo sretati na sportskim događanjima, na Korzu, na voljenoj Kantridi. Bio je čovjek kojem je sport bio u krvi i onda kada se sam natjecao i onda kada je pomagao mnogim mladim sportašima da ostvare svoje najbolje rezultate. I upravo je u toj podršci drugima, u pristupu mladima bio izvrstan. Rijeka je i po sportskim i po društvenim postignućima bila njegov grad. Uvijek je nastojao pomoći riječkome sportu te je davao sve od sebe za njegov napredak. Mislim da mu je srce bilo veliko kao kuća kada je, 2010. godine, na njegovoj Kantridi, otvorena sportska atletska dvorana – riječki dom kraljice sportova, ali i drugi sportski objekti koji danas služe tisućama riječkih sportaša i rekreativaca, a posebice mladim i talentiranim sportašima. Otišao je prerano, no ostavio je mnogo toga ovome gradu, riječkim i hrvatskim sportašima, mnogo toga svojoj obitelji i svima koji su ga poznavali. Siguran sam da će, osim u srcima njegovih bližnjih, nastaviti živjeti u i srcima velikog broja Riječana koji su ga poznavali“, rekao je Filipović.

Župan Komadina istaknuo je kako je odlazak Luciana Sušnja veliki gubitak za sportsku zajednicu Rijeke i Primorsko-goranske županije u kojoj je aktivno djelovao do posljednjeg dana. „Ime Luciana Sušnja zlatnim slovima ostat će zauvijek zapisano u povijesti riječkog i hrvatskog sporta. Bio je i ostat će idol i inspiracija mladim atletskim nadama. Uvijek je najviše bio posvećen upravo razvoju i promociji sporta u što je ulagao puno energije i znanja. Sportski svijet pamtit će ga po vrhunskim rezultatima, a svi mi  koji smo ga osobno poznavali, pamtit ćemo ga kao izuzetnog čovjeka koji je svojim poštenjem i skromnošću bio uzor mnogima“, rekao je Komadina.

Nekadašnji riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako ga je sa Sušnjem osim poslovne suradnje vezalo i dugogodišnje prijateljstvo, a Zlatko Mateša u svom je govoru istaknuo kako će se u njegov spomen uvesti nagrada za najboljeg mladog atletičara odnosno trkača koja će se Sušnju u čast i spomen dodjeljivati svake godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže