Povežite se s nama

Vijesti

Održana komemoracija za prof.dr.sc. Alana Šustića, dr.med.

Objavljeno

na
U opatijskom Centru Gervais održana je komemoracija za prof.dr.sc. Alana Šustića.

Uz obitelj, prijatelje i kolege, pozdravne riječi u ime Grada Rijeke uputio je i zamjenik gradonačelnika i kolega prof. Šustića, Goran Palčevski.

Istaknuo je kako je prof.dr.sc. Alan Šustić bio liječnik, znanstvenik, mentor, no prije svega veliki čovjek koji je posjedovao one iskonske vrline – dobrotu, poštenje, plemenitost; čovjek pun znanja, uvijek spreman pomoći drugome te nesebično prenijeti svoje znanje.

Nije uvijek lako gledati ispred svoga vremena, znati bolje i više i tvrdoglavo ustrajati na tom putu, ali Alan Šustić, to je itekako znao, htio i želio. Svojim djelovanjem, ostavio je neizbrisiv trag u svim segmentima znanstvenog, medicinskog i društvenog života našega grada, ali i cijele regije. Teško je pojmiti da ga više nema među nama i nositi se s njegovim preranim odlaskom. Sjećat ćemo ga se s poštovanjem i zahvalnošću, a njegov lik i djelo, živjet će među svima nama“, rekao je Palčevski.

Podsjetio je i da je prof.dr.sc. Šustić svojim predanim radom zaslužio i brojna strukovna priznanja i nagrade među kojima i godišnju Nagradu Grada Rijeke 2005. godine za »značajan napredak i dostignuća na području anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja«. Također, bio je i član tima koji je dobio godišnju Nagradu Grada Rijeke 2007. godine, za »prvu uspješnu transplantaciju jetre u Rijeci«.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže