Povežite se s nama

Vijesti

Održana komemoracija za prof.dr. Vidoja Vujića

Objavljeno

na
U Auli Magni na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je komemoracija za nedavno preminulog professora emeritusa dr. sc. Vidoja Vujića.O životu i radu Vidoja Vujića govorili su rektorica Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija, župan Zlatko Komadina,gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, dekanica FMTU Dora Smolčić Jurdana, predsjednik HGK Luka Burilović , veleposlanik Republike Bjelorusije Nj.E. g. Aleksandr Ponomarev te u ime Rotary kluba Rijeka dr.sc. Marko Čićin-Šain.

Rektorica Prijić Samaržija u svom je obraćanju govorila o iznimno bogatom profesionalnom, sveučilišnom i znanstvenom radu prof. Vujića. Bio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka i redoviti profesor i znanstveni savjetnik u području ekonomije na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji. Bio je i zamjenik župana te obnašatelj dužnosti Primorsko-goranskog župana 2011 -2013.g. Autor je 135 znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao je u radu više znanstvenih projekata, napisao više studija i elaborata, recenzirao pet sveučilišnih udžbenika, deset knjiga i više znanstvenih radova iz područja poduzetništva, menadžmenta, sustava upravljanja kvalitetom, razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima te održao brojna predavanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon studija svoje zanimanje i znanstvenu djelatnost usmjerava prema poduzetništvu. Prvi u hrvatskoj utemeljio katedru za upravljanje znanjem. Na Sveučilištu u Rijeci – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu izabran za redovitog profesora u trajnom zvanju i znanstvenog savjetnika u području društvenih znanosti, polje ekonomije, grana menadžment i upravljanje. Senat Sveučilišta u Rijeci je 2017. Vidoju Vujiću, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini dodjelio počasno zvanje Professor Emeritus Sveučilišta u Rijeci. Profesor Vidoje Vujić bio je aktivan i u rotarijanskoj zajednici, pa je u dva mandata bio predsjednik Rotary kluba Rijeka.

Župna Zlatko Komadina istaknuo je da mu je Vidoje Vujić bio dugogodišnji suradnik u SDP-u i Primorsko-goranskoj županiji. U kreiranju i provođenju županijskih razvojnih politika sudjelovao je punih 16 godina: kao potpredsjednik Županijske skupštine, kao član Županijskog poglavarstva u dva mandata, te kao zamjenik župana i obnašatelj dužnosti župana do lipnja 2013. godine. “U tom relativno dugom razdoblju zajednički smo inicirali i surađivali u velikom broju programa i projekata. Vidoje je bio osoba neizmjerno bogatog i dugog profesionalnog puta u kojem je dosegao najviša znanstvena znanja. Bio je čovjek neiscrpne energije koji je svemu pristupao s velikom predanošću.
Njegova svestranost ogledala se u brojnim aktivnostima kojima se posvećivao tijekom svoga života, kao i članstvima u brojnim udrugama, strukovnim udruženjima i institucijama. Svemu je pristupao sa strašću, proaktivno, nastojeći unaprijediti poslovne sustave. Pamtit ćemo ga kao vrijednog i upornog čovjeka, kojemu ništa nije bilo teško. Obitelji, prijateljima i svima koji su poznavali Vidoja, ispred Primorsko–goranske županije i svoje osobno, upućujem izraze sućuti, a našem Vidoju želim pokoj vječni”, kazao je župan Komadina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram