Povežite se s namaU Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je održana svečanost Dies Academicus 2016. u povodu obilježavanja 43. Dana Sveučilišta u Rijeci. U sklopu svečanosti dodijeljena su akademska priznanja, potvrdnice redovitim profesorima izabranim u trajno zvanje u 2015. godini te nagrade i priznanja najuspješnijim studentima u akademskoj godini 2015./2016.

Na obilježavanju 43. Dana Sveučilišta u Rijeci sudjelovali su rektori, prorektori i dekani Sveučilišta u Rijeci, kao i rektori brojnih hrvatskih Sveučilišta. Svečanosti je prisustvovao i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa, Srećko Tomas, predstavnici Primorsko-goranske županije te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

„Riječko sveučilište već 43 godine kvalitetnim studijima ruši barijere i pruža izvrsne uvjete za rad vrsnim profesorima te nadarenim studentima, od kojih su oni ponajbolji danas s nama. Naravno, iznimno smo ponosni i na sveučilišni Kampus koji Rijeci kao sveučilišnom gradu daje sasvim novu dimenziju, stoga zaista imamo pravo reći da je Rijeka grad znanja i znanosti“, rekao je zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin podnio je godišnje izvješće rada Sveučilišta, a predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Aleksandar Šušnjar godišnje izvješće o radu Zbora.

Akademska priznanja za počasna zvanja i titulu professor emeritus dodijeljena se dvama uglednim umirovljenim redovitim profesorima, dr.sc. Anti Simoniću i dr.sc. Ivanu Vrkljanu.

Dodijeljene su i rektorove nagrade najuspješnijim studentima u akademskoj godini 2015./2016.. Nagrade je primilo petnaest studenata i studentica, dok je Karli Pulić, studentici Medicinskog fakulteta u Rijeci, dodijeljeno i posebno priznanje za studenticu generacije.

Posebne rektorove nagrade dodijeljene su i za stručni, znanstveni i umjetnički rad, a dodijeljene su i nagrada za volontera godine te studentski aktivizam i sport.

Svečanost je svojim glazbenim nastupom uveličala klapa Flumen.

Grad Rijeka