Povežite se s nama

Vijesti

Održana vatrogasna vježba u slučaju nuklearne opasnosti

Objavljeno

na

U Šapjanama, nedaleko od Rijeke, održana je još jedna vježba interventnih vatrogasnih jedinica pograničnih područja. Zbog epidemiološke situacije – slovenski predstavnici ovaj put nisu mogli doći.

Riječ je o vježbama koje povećavaju spremnost vatrogasaca za slučaj nuklearne ili radiološke izvanredne situacije. U ovoj vježbi razrađena su tri scenarija, a sudjelovali su vatrogasci iz Primorsko goranske i Istarske županije.

Kroz vježbe je obučeno 426 vatrogasaca kroz individualna osposobljavanja te 102 vatrogasca kroz zajedničke vježbe. U Šapjanama se odvija četvrta vježba – osiguranje sigurnosti intervencijskih postrojbi u slučaju nuklearne ili radiološke nesreće, a u sklopu Programa INTERREG Slovenija-Hrvatska.

Zbog dosadašnje nedovoljne opremljenosti i obučenosti, za vatrogasce su ove vježbe iznimno važne jer pretpostavka je da ionizirajućih zračenja ima svuda oko nas, od bolnica do tvornica, javlja HRT.

Nasreću, ovakve situacije nisu zabilježene u Hrvatskoj, što kažu stručnjaci, ne znači da se nisu i dogodile. Svakako, ove vježbe osiguravaju odličnu spremnost interventih službi.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram