Povežite se s namaTuristička zajednica Grada Bakra i Grad Bakar su 22. srpnja, 2017. po prvi puta u sklopu Margaretinog leta organizirali Večer klapa pod nazivom „Klape, more i naše ča“ što se pokazalo kao dobar potez jer su na popunjenom Žalu ribara u predivnoj večeri uživali brojni ljubitelji klapske pjesme.

Tematika je bila naša domaća beseda i naše ča, pa su svi sudionici prilagodili svoj repertoar zadanoj temi, a to je od publike bilo odlično prihvaćeno s obzirom da su pjevali u glas sa 7 klapa i 4 izvođača kroz čitav koncert.

Sudionici na večeri klapa bili su:
Klapa “Reful” – Kukuljanovo, Klapa “Skalin” – Matulji , Klapa “Kaštadi – Krk, Klapa “Senjkinje” – Senj, Klapa “Gradelini” – Rijeka, Klapa “Hreljin” – Hreljin i klapa „Škrljevo“ – Škrljevo te Katja Budimčić Sabljar, Antonio Krištofić, Lucija Rajnović i Alen Polić koji je ujedno bio i voditelj programa.

Večer je otvorila lokalna klapa „Reful“ sa Kukuljanova sa Bakarskom valom u „a capella“ izvedbi, a zatvorili su je klapa „Škrljevo“ sa Bakarskom valom uz pratnju gitare.

Nakon koncerta, Turistička zajednica podijelila je zahvalnice i poklone svim sudionicima, a za sam kraj, svi sudionici zajednički su otpjevali pjesmu „Del tebe“.

Poslije službenog uslijedila je večera i druženje za sve sudionike te intimno druženje uz klapsku pjesmu i gitare do dugo u noć.

S obzirom da je manifestacija „Klape , more i naše ča“ bila iznimno dobro posjećena i odlično prihvaćena od publike, svakako će postati neizostavni dio programa Margaretinog leta.

Redoslijed nastupanja sa izvedbama:
1. Klapa Reful, – Bakarska vala, Spušta se noć
2. Klapa Skalin, – Laku noć grade, Projdi vilo
3. Lucija Rajnović – Stara kuća, Deset ključi
4. Alen Polić – Črna, Hajdemo draga
5. Klapa Kaštadi – Otok od zlata, Ponistra je drivo
6. Klapa Senjkinje – Plavi putevi mora, Nedostaješ mi ti
7. Klapa Gradelini – Šetala se Jelica i Ive, Dojdi u krilo moje
8. Katja Budimčić – Fala ti vetre, Leti, leti galebe
9. Duet Katja i Antonio – Šumet će borići
10. Antonio Krištofić – Sunce su bile tvoje oči, Stine
11. Klapa Hreljin – Sušna zikva na škoju, Prošeći se zmanun po Kvarneru
12. Klapa Škrljevo – Ne budi me mati, Bakarska valo