Povežite se s nama

Vijesti

Održana vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite PGŽ-a „Potres 2021.“

Objavljeno

na
U Centru za obuku interventnih službi u Šapjanama održana je vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite PGŽ-a „Potres 2021.“ kako bi se provjerila efikasnost reagiranja i zajedničkog djelovanja kod slučajeva uzrokovanih potresima.

Djelotvornost se provjerila aktivnostima osiguranja područja, raščišćavanja ruševina, traganjem i spašavanjem u ruševinama, spašavanjem s visine, pružanjem prve pomoći i trijažiranjem, osiguravanjem logistike i usklađivanjem međudjelovanja svih snaga.

Zamjenik župana Vojko Braut istaknuo je kako Županija već duži niz godina ulaže u prostor Centra za obuku interventnih službi u Šapjanama upravo s ciljem organizacije ovakvih vježbi te provedbe stalnih edukacijskih ciklusa za sve interventne snage.

Naime, protekle je godine završena energetska obnova upravne zgrade uz sufinanciranje sredstvima EU, te je dobavljen kavez za orijentaciju (labirint) za vježbu i obuku vatrogasaca, a čime je omogućena provedba nastave namijenjene svim zainteresiranim operativnim snagama iz sustava civilne zaštite, ne samo PGŽ već i cijele RH.

„Spremnost za postupanje u slučaju potresa naše operativne snage pokazale su i kod nedavnih katastrofalnih potresa najprije u Zagrebu, a potom na području Banije. Među prvim su stigli na potresom pogođena područja i danima sudjelovali u akcijama spašavanja ljudi i imovine te raščišćavanja objekata i terena. Jednaku spremnost pokazali su i u borbi na suzbijanju epidemije koronavirusa, zdravstvene ugroze s kakvom smo se po prvi put suočili u novijoj povijesti. Koristim ovu prigodu da im se zahvalim u ime PGŽ, kao i svih naših stanovnika”, rekao je zamjenik župana Vojko Braut.

Na vježbi su sudjelovali predstavnici Vatrogasne zajednice PGŽ, Policijske uprave primorsko – goranske, Društva crvenog križa PGŽ, Specijalističke postrojbe za traganje i spašavanje iz ruševina Primorsko-goranske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Rijeka i stanica Delnice, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Područnog ureda civilne zaštite u Rijeci te Stožera civilne zaštite PGŽ.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram