Povežite se s nama

Vijesti

Održana vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite PGŽ „Zemljotres 22“

Objavljeno

na
U Centru za obuku interventnih službi PGŽ Šapjane održan je „Zemljotres 22“, terenska vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije čiji je cilj provjera usklađenosti i efikasnosti reagiranja i koordiniranja djelovanja zajedničkog postupanja operativnih snaga u slučaju izvanrednog događaja uzrokovanog potresom.

U sklopu vježbe sudjelovalo je preko 100 osoba iz redova stožera CZ, Vatrogasne zajednice, Policijske uprave PGŽ, Društva Crvenog križa PGŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, te specijalističke postrojbe civilne zaštite PGŽ za traganje i spašavanje iz ruševina.

U sklopu vježbe, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Vojko Braut, provedene su aktivnosti osiguranja perimetra, provedba traganja i spašavanja i raščišćavanja na urušenim objektima, traganja i spašavanja iz prostora na blokiranim cjevovodima i rezervoarima, izvlačenja nepokretnih ozlijeđenih osoba, trijaža i zbrinjavanje ozlijeđenih te prijevoz do KBC Rijeka.

Simulirajući stvarnu situaciju, u 7.30 sati upućen je poziv poziv članovima stožera putem službe 112, te izdan nalog za mobilizaciju operativnih snaga iz sustava CZ PGŽ uslijed potresa jačine 6,2 MSC na području Šapjana. U slijedećih 120 minuta sve operativne stnage su pristigle na poligon Šapjane te otpočele s aktivnostima u sklopu svojih jurdistikcija djelovanja, a sukladno zatečenim uvjetima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram