Povežite se s nama

18-godišnji borac Opatija Fight Cluba, Dominik Frković, tijekom proljeća ove godine postao je vice-prvak Hrvatske u kickboxingu zahvaljujući ostvarenim pobjedama u Poreču, a nekoliko mjeseci kasnije pokazalo se kako mu je upravo taj sjajan rezultat, unatoč daleko manjem iskustvu u usporedbi s protivnicima, donio veliku nagradu.

Hrvatski kickboxing savez uvrstio je Frkovića na popis reprezentativaca koji će krajem kolovoza nastupiti na Europskom prvenstvu u kickboxingu za juniore koje se održava u San Sebastianu u Španjolskoj.

Iako je svoju prvu borbu u ringu odradio tek u veljači ove godine na OFC New Generationu kad je slavio tehničkim nokautom, Frković je u sljedećih nekoliko odrađenih borbi i ostvarenim pobjedama pokazao prilično veliki potencijal. Sad će se naći pred iznimno teškim izazovom s obzirom na to da će se naći u srazu s najboljim kick boksačima Europe, koji svi redom imaju daleko više iskustva od njega, no iznenađenja su uvijek moguća, naročito u borilačkom sportu.

“Ovo je najbolja moguća stvar koja mi se mogla dogoditi i mogu reći da još do prije samo nekoliko mjeseci nisam ni sanjao da će se sve tako dobro razvijati. Moram pružiti svoj maksimum tijekom priprema, pa čak i više od toga, jer ipak po iskustvu zaostajem za protivnicima i sve to bit će mi jedno veliko novo iskustvo. Nadam se da neću razočarati trenera, roditelje i prijatelje koji mi svakodnevno izlaze u susret i maksimalno pomažu. Odlazim u Španjolsku kao optimist i nadam se medalji”, rekao je Frković.

Naporne pripreme za nastup u Španjolskoj pod vodstvom trenera Mladena Kranjčeca, kako bi što spremniji otputovao na Europsko prvenstvo, započinju već ovog tjedna, a vrlo vjerojatno će i prije toga Frković odraditi još jednu borbu te će otići na sparinge u nekoliko klubova gdje također treniraju juniorski i seniorski hrvatski reprezentativci.

“Drago mi je što se i Opatija napokon može pohvaliti da ima hrvatskog kickboxing reprezentativca, a ovaj rezultat je tim veći što Frković ozbiljnije trenira tek godinu i pol. Upravo zbog toga mi je teško reći što možemo očekivati od njega u Španjolskoj, ali sudeći po nekim njegovim dosadašnjim mečevima, nadamo se najboljem i vjerujem da ćemo se kući vratiti uzdignute glave. Moramo se zahvaliti i izborniku Igoru Ivoševiću što nam je odlučio ukazati povjerenje te pozvao našeg borca u svoju reprezentaciju”, rekao je OFC-ov trener Kranjčec.