Povežite se s nama

Vijesti

Ogroman interes stanovnika Viškova za komposterima

Objavljeno

naOgroman interes na Javnom pozivu za dodjelu kompostera za kućno recikliranje rezultirao je podjelom svih raspoloživih kompostera u vrlo kratkom roku pa je zbog toga Općina Viškovo zatvorila Javni poziv.

“Ovim putem zahvaljujemo mještanima što su se javili na Javni poziv jer na taj način, među ostalim, pokazuju razvijenu svijest o potrebi smanjenja količine otpada koji nastaje na kućnom pragu, a nepotrebno završava na odlagalištima. Ponosni smo na naše mještane jer su i ovaj put dokazali da se žele odgovorno ponašati prema okolišu. Isto tako, obavještavamo vas da je u Proračunu za sljedeću godinu planirana nabavka novog seta kompostera za kućno recikliranje pa će se novi Javni poziv objaviti nakon Nove godine na mrežnim stranicama Općine Viškovo. Sredstva za nabavku kompostera za kućno recikliranje planirana su i u projekcijama proračuna za 2021. i 2022. godinu. Planom gospodarenja otpadom Općine Viškovo za razdoblje od 2017. do 2022. godine kao jedna od mjera gospodarenja otpadom na području Općine Viškovo je definirana i mjera: Osiguranje potrebne opreme za provođenje kućnog kompostiranja. Cilj Javnog poziva i sljedeći put bit će osiguranje potrebne opreme te poticanje kućnog kompostiranja na području Općine Viškovo s ciljem smanjenja količine proizvedenog komunalnog otpada.

Osim dodjele kompostera, na području Općine Viškovo u tijeku je provedba projekta „Viškovo reciklira“. Njegovom provedbom želi se izgraditi svijest stanovnika i gospodarstvenika Općine Viškovo o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta što će u konačnici rezultirati smanjenjem količine otpada koji se odlaže na odlagališta”, poručuju iz Općine VIškovo.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram