Povežite se s nama


Oko pet tisuća ljudi dočekalo je u Opatiji u najluđoj noći Novu 2017 godinu na simultanom dvostrukom dočeku na otvorenom, a velika većina njih je bila na tržnici.

Ljubitelji domaćeg glazbenog izričaja Nene Belana i Fiumensa uz potporu lokalnog štiha Maura Staraja i La Bande su ispunili trg ispred tržnice i stotinjak metara dug koridor zatvorene glavne opatijske ulice. Klizalište na Ljetnoj pozornici bilo je rezervirano za pobornike pop, rock i disco hitova u interpretaciji Božidarke Matije Čerine i grupe Largo, koje je do pozornice, zagrijavajući publiku, doveo te kasnije ispratio DJ Bura Avantura.

Još jednom su Opatijci pokazali kako je najuži centar grada omiljeno okupljalište u silvestarskoj noći u kojoj su ovoga puta za „štimung“ bili zaduženi kantautor i tvorac mnogih domaćih uspješnica Neno Belan s nezaobilaznim Fiumensima i maher čakavske kancone Mauro Staraj s pratećim La Banda bendom. Tradicionalnu zdravicu u prvim minutama Nove godine na pozornici ispred tržnice održao je i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je s podignutim šampanjcem svojim sugrađanima poželio sve najbolje u upravo započetoj godini.

Lijepo je, također, bilo i u novogodišnjoj noći vidjeti lajtmotiv cijele Ledene čarolije: čitave obitelji, roditelje i djecu koji držeći se za ruku zajedno dolaze na klizalište, svaki sa svojim kutkom zabave – za mlađu generaciju klizanje, a za stariju „ćakula“ uz gutljaj dobre kapljice i glazbenu kulisu. Zanimljivost je i da je dvadesetak entuzijasta u Novu godinu doslovno uklizalo, s navučenim klizaljkama.

S ova dva paralelna dočeka, okrunjen je advent u Opatiji, no za one koji uspiju skupiti snage – zabava ide dalje: na Ljetnoj pozornici će u nedjelju 1. siječnja s početkom u 19 sati zasvirati riječki bend Greške uz slobodan ulaz.