Povežite se s namaAktualni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, ujedno i predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a, Oleg Butković izabran je jučer za potpredsjednika stranke. Na 17. općem izbornom saboru koji se jučer održao u dvorani Vatroslava Lisinskog, Butković je od stranačkih izaslanika dobio najviše glasova, čak 1270, a uz njega izabrani su još Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, Darko Horvat i Josip Bilaver.

“Pokazali smo jedinstvo stranke. Drago mi je da su izabrani i neki novi, mladi ljudi koji su se iskazali radom na terenu”, komentirao je Butković nakon izbora.

Za Karamarkova zamjenika izabran je Milijan Brkić što ne čudi, budući da je bio jedini kandidat za tu funkciju. U predsjedništvo stranke izabran je među ostalima i ministar turizma, istarski HDZ-ovac Anton Kliman. Valja spomenuti da je za člana predsjedništva gotovo plebiscitarno izabran kontroverzni ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Stranački su izaslanici birali sva stranačka tijela, a govore su održali brojni stranački prvaci i koalicijski partneri. U govorima se najčešće mogla čuti oštra kritika MOST-a čiji se predstavnici nisu pojavili u Lisinskom.

Baš poput njihovih ljutih političkih takmaca iz SDP-a, HDZ-ovci su se prilikom izbora koristili raznim “šalabahterima” na kojima su se nalazila imena i prezimena kandidata moji su morali biti izabrani.

Zanimljivo, prilikom prebrojavanja glasova pokvario se optički čitač pa su se listići morali brojati ručno. Nakon takvog prebrojavanja, Karamarko i Brkić mogli su biti zadovoljni rezultatima.