Povežite se s nama

Mozaik

Online programom i koncertom “EPK ciao, ciao, ciao!” završen veliki projekt

Objavljeno

na
Online programom EPK, ciao, ciao, ciao! koji se odvijao u prostoru Exporta na riječkoj Delti, a mogao se pratiti u online prijenosu na You Tube kanalu Kanala Ri i putem web stranice www.rijeka2020.eu te uživo u programu Kanala Ri, u petak, 30. travnja, 2021., završen je programski dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnice kulture. Program je samo putem YouTube kanala pratilo gotovo dvije tisuće gledatelja, a tome treba pribrojiti i gledatelje Kanala Ri odnosno one koji su program pratili na web stranici projekta.

U programu koji je trajao više od četiri sata na pozornici su se izmjenjivali riječki bendovi – The SIIDS, My Buddy Moose, Boris Štok, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3, a u pauzama između nastupa voditelji programa Lena Stojiljković i Dražen Zima razgovarali su s akterima EPK projekta, organizatorima, umjetnicima i predstavnicima dijela partnerskih institucija, a svi su se oni prisjetili nekih važnih aspekata projekta Europske prijestolnice kulture kao i mnogih realiziranih programa koji su se održali tijekom 2020. godine i tijekom prva četiri mjeseca 2021. koliko je Rijeci kao i irskom gradu Galwayu zbog pandemije produžena titula, ali i onoga što se događalo u godinama pripreme Rijeke za preuzimanje titule Europske prijestolnice kulture.

Svoja iskustva u razvoju i provedbi programa volontiranja u kulturi podijelili su Asja Brusić, Amra Ramić i Emina Bašić, o Toboganu koji je izrastao u Dječju kuću više su rekli Jelena Milić, Zoran Krušvar i Magdalena Lupi Alvir, dok su o programima koji su aktivirali građanske inicijative i razbudili život u malim zajednicama susjedstava govorili Ivona Miloš, Vesna Lokas i Petar Mamula. O umjetnosti koja je svoje mjesto našla u javnim prostorima na mapi Kvarnera i na pročeljima zgrada u vidu murala govorile su umjetnice Katarina Kožul i Kristina Barišić te Bernard Koludrović, dok su o trajnim skulpturama koje su zaslužne za dolazak brojnih svjetskih umjetnika na Kvarner kao i o programima vrhunske suvremene umjetnosti više rekle Iva Kelentrić i Morana Matković. Zoran Majstorović i Jelena Tondini publiku su podsjetili na Porto Etno festival, a Ivan Šarar i Vojko Obersnel su se osvrnuli na zgrade kulture koje su u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture izgrađene u Rijeci. O edukativnim programima kao i sveučilišnim studijima koji su proizašli iz EPK projekta govorile su Tanja Kalčić i Snježana Prijić Samaržija.

Nažalost, zbog poštivanja svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi ovaj događaj nije mogao ugostiti publiku, ali svi oni koji su propustili više od četiri sata on line programa, imaju priliku pogledati snimku koja će biti emitirana na 3. programu Hrvatske televizije, u subotu, 1. svibnja od 21 sati. Prije snimke, također na programu HTV 3 od 20 sati bit će emitirana i posebna emisija „EPK Rijeka 2020 – što nam je ostavila“ u kojoj su gostovali direktorica RIJEKE 2020 Irena Kregar Šegota i pročelnik za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar.

On line programom EPK, ciao ciao, ciao! tako je i simbolički završen programski dio projekta Europske prijestolnice kulture, ali valja istaknuti kako time ne završava ukupna komunikacija o EPK projektu. Tek predstoje završne konferencije za medije, sumiranje rezultata kao i još mnogo razgovora na temu naslijeđa ovog vrijednog projekta koje ostaje Rijeci i svim njezinim građanima u godinama koje slijede.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram