Povežite se s nama

Vijesti

Opatija donirala Dječjoj bolnici 20.000 kuna za vanjsko igralište

Objavljeno

na


Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić uručio je danas donaciju u iznosu od 20 tisuća kuna predstojnici Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Jeleni Roganović. Riječ je o donaciji proizašloj iz humanitarnog facebook izazova na koji je Grad Opatiju potaknuo gradonačelnik prijateljskog poljskog grada Zakopane Leszek Dorula.

Naime, prijatelji iz Poljske su svojim izazovom za pomoć lokalnoj humanitarnoj udruzi pozvali gradonačelnika Ivu Dujmića sa suradnicima da napravi 10 sklekova ili čučnjeva na javnoj površini, što je i učinjeno 26. lipnja ove godine u Parku sv. Jakova te da potom uplati humanitarnu donaciju prema vlastitom izboru za pomoć humanitarnim ili zdravstvenim ustanovama u lokalnoj zajednici. Izbor grada Opatije bila je Dječja bolnica Kantrida, a na isti je izazov gradonačelnik Dujmić pozvao svoje prijateljske gradove austrijski Bad Ischl i slovenski Piran.

Prilikom susreta u Dječjoj bolnici gradonačelnik Dujmić je izrazio važnost sudjelovanja lokalnih vlasti u životu šire zajednice te zahvalio liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima i svom ostalom osoblju na požrtvovnom radu s najmlađima. Predstojnica Klinike prof. dr. sc. Roganović, uz zahvale na donaciji, istaknula je kako će donacija biti usmjerena u novi, veseli sadržaj u uređenom okolišu bolnice – vrtuljak i ljuljačku za najmlađe.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram