Povežite se s nama

Mozaik

Opatija pripremila veliki doček Nove godine, program kreće već u 20h

Objavljeno

na
U petak 31. prosinca 2021. godine s početkom u 20:00 biti će organiziran javni doček Nove godine na opatijskom Mrkatu. Na dočeku će natupiti lokalne glazbene snage, DJ Vedran, Duško Jeličić – Dule, David Danijel, grupa Koktelsi i Dražen Turina – Šajeta. Izvođači će prisutne zabavljati do 02:00 iza ponoći kada i službeno završava doček Nove godine u Opatiji. Rad cafee barova biti će ograničen također na 02:00 h iza ponoći.

Od 19:00 h biti će omogućen ulazak na Mrkat. Posjetitelji će moći ulaziti isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde.

Na svim prilaznim punktovima Mrkatu osigurana je kontrola COVID potvrda. Kontrolu potvrda i čuvanje reda i mira osigurat će 40 zaštitara tijekom Silvestova. Za sve posjetitelje koji nemaju digitalnu EU COVID potvrdu osigurana je mogućnost testiranja brzim antigenskim testom na ulazu u centar Opatije iz smjera hotela Ambasador u periodu od 20:00 do 23:30 h po cijeni od 70 kn.

Glavne pristupne točke nalaze se kod Zagrebačke banke, kod Konzuma na opatijskoj tržnici, kod Erste banke i Sushi restauranta Nami. Na svim drugim prilaznim točkama iz svih sporednih ulica bit će uspostavljena kontrola COVID potvrda.

Promet kroz Opatiju zatvara se 31.12.2021. u 17:00 h do subote 1.12.2022. godine u 5:00h.

Za sav promet biti će zatvorena ulica M. Tita od raskrižja s ulicom dr. M. Laginje i ul. F. Peršića (skretanje za hotel Ambasador), do raskrižja s Radničkom i ulicom V. C. Emina (skretanje za Opatijsku luku). Dakle, cesta prema luci biti će otvorena.

Promet gradskih autobusa odvijati će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta biti će uspostavljena na uobičajnim mjestima.
Linije Autotroleja prometuju:
– linija 32, prometuje Novom cestom,
– linije 34, 35 i 37, trasom: Trg Vladimira Gortana – ul. Velog Jože – Nova cesta i dalje redovitom trasom.

Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije.

Gradonačelnik Kirigin naglasio je kako se u organizaciji i provedbi dočeka Nove godine vodilo računa o osiguranju svih mjera prevencije zaraze virusom COVID 19., a kako ne bi radili segregaciju među stanovništvom omogućeno je i brzo testiranje. Gradu Opatiji je iznimno drago da na ovaj način može pomoći predstavnicima kreativne industije budući da su isti imali najviše štete tijekom pandemije, a ujedno omogućava da se lokalno stanovništo i stanovništvo iz okruženja zabavi na Silvestrovo. Gradonačelnik je naglasio kako se prilikom organizacije dočeka poštuju svi zakoni RH te mjere Stožera civilne zaštite RH. „Bili smo hrabri što se tiče organizacije Adventa, a to je rezultiralo s 15% više noćenja od rekordne 2019 godine.“ Opatija će imati doček na 7 lokacija od dječjeg dočeka do glavnog dočeka na Mrkatu.

Zamjenica Kristina Đukić izjavila je kako će Grad Opatija provesti sve protuepidemiološke mjere za spečavanje širenja zarazom. Cijelo područje Mrkata će biti ograđeno te će se kontrolirat svi ulazi na Mrkat. Ulaz će biti moguć samo s digitalnom COVID potvrdom ili negativnivnim testom. U slučaju velike gužve, što može biti izazov u osiguranju razmaka od 1,5 m, bit će obvezno korištenje maski na što će upozoravati zaštitarske službe prilikom ulaza. Caffe barovi u okruženju Mrkata će biti otvoreni, u ograđenom prostoru i moći će se koristiti usluge ugostitelja.

David Danijel koje je ujedno i prvi izvođač na Silvestovo biti će zadužen za internacionalniji dio programa. Osigurat će zabavu uz talijanske kancone i latino ritmove.

Duško Jeličić i grupa Bonaca izvest će autorske pjesme i zagrijati publiku za sljedeće izvođače.
Nikola Peršić i grupa Koktelsi pružit će dobru energiju, interakciju s publikom i koreografiju, a budući da od 2017. nisu svirali u Opatiji garantiraju dobru energiju, zabavu i lijepe uspomene na ovaj doček.

Dražen Turina – Šajeta koji nastupa posljednji, naglasio je kako je ponosan što ima priliku svirati u Opatiji te je podsjetio da je Opatija bila prva u kojoj je 90ih godina organiziran doček na otvorenom. „Zadovoljstvo mi je što ću nastupati s mojim opatijskim kolegama i što ćemo uvesti Opatijce i drage goste u novu godinu.“

Novogodišnjeg vatrometa neće biti, već će biti napravljena novčana donacija Društvu za zaštitu životinja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram