Povežite se s nama

Mozaik

Opatija se etablirala kao važna koncertna destinacija, Festival Opatija nastavio rast prihoda

Objavljeno

na

Ramazzottijev koncert u OpatijiLjeto u Opatiji neće biti tako bogato kao što je trebalo biti, Tom Jones je, nažalost, odgodio cijelu svoju turneju za iduću godinu, baš kao i talijanski trio Il Volo. Trebala je biti ovo još uspješnija godina za gradsku ustanovu Festival Opatija koja posljednjih godina bilježi sve bolje rezultate poslovanja, no planovi su zbog korona krize ipak značajno promijenjeni.

Upravo o svom radu u 2019. godini izvijestio je ravnatelj Ernie Gigante Dešković u kojima se mogao pohvaliti brojnim pozitivnim pokazateljima.

“Festival Opatije je za 2019. imao nekoliko ciljeva: povećanje broja posjetitelja, nastupi velikih međunarodnih imena, povećanje raznovrsnosti programa i povećanje vlastitih prihoda. Zadovoljni smo što smo postigli sve zacrtane ciljeve i za nas je protekla godina bila vrlo uspješna. To je također jedan od razloga zbog čega ćemo ovu 2020. uspješno prebroditi usprkos korona-krizi koja je jako udarila našu profesiju.

Tijekom 2019. imali smo gotovo 120 tisuća posjetitelja, ostvaren je cjelogodišnji program bez stanke, svi prostori kojima se raspolaže bili su u pogonu, a zbog paralelnih programa ostvareno je više događanja nego što je dana u godini. Raznovrsnost ponude je nama važna kako bi svatko pronašao nešto za sebe pa smo imali nastupe popularnih glazbenika, kazališne predstave za djecu i odrasle, kino projekcije, klasičnu glazbu, predavanja, izložbe, kongrese, partyje, itd. Ipak, 2019. će ostati zapamćena po tome što smo Opatiju definitivno etablirali kao jednu od najvažnijih koncertnih destinacija u Hrvatskoj. Pored uvijek najboljeg od domaćih snaga, prvo se 2018. prekinuo višegodišnji post velikih međunarodnih glazbenika sa Zuccherom i Dire Straits Ex., a 2019. tu su održane ekskluzive (znači samo Opatija i nigdje drugdje u Hrvatskoj) Diane Krall i Erosa Ramazzottija. Vjerujem da nije potrebno objašnjavati ogromne pozitivne učinke koje takvi događaji imaju za cijelu destinaciju, a već je poznato da u tom pravcu nastavljamo. Korona je ove godine odgodila međunarodna događanja tako da ćemo u njima uživati 2021., a ovu godinu će se zaokružiti s najboljim iz bliže okolice.

Smisao Festivala nije puka zarada, ali živimo u vremenu kada je to jako važno stoga veseli podatak da smo tijekom 2019. uspjeli povećati prihode za 20,1%. Time smo završili 2019. godinu u plusu, a posebno veseli što je ostvaren rekord naše samostalne zarade za koju se borimo na tržištu s našim uslugama. Tijekom 2019. godine tim smo putem zaradili gotovo 4,3 milijuna kuna, i nastavili uzlazni trend nakon što je 2018. zarađeno 2,96 milijuna, 2017. 1,35 milijuna, 2016. 0,85 milijuna. 

Ali ono najvažnije je da su svi ovi ciljevi ostvareni isključivo zaslugom vrijednih ljudi koji rade u Festivalu, stoga velika pohvala upravo njima”, istaknuo je Gigante Dešković.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram