Povežite se s nama

Radni tim na čelu sa gradonačelnikom Ivom Dujmićem za pripremu aktivnosti oko osvajanja prestižne međunarodne titule Zlatni cvijet jučer se sastao u uredu gradonačelnika u cilju uspješnog definiranja završnih aktivnosti kako bi Opatija i osvojila ovu prestižnu nagradu.

Na završnoj svečanosti 23. međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza i 19. međunarodnog festivala turističkog filma održanima u  Solinu u studenom prošle godine,  objavljena je nominacija Opatije za prestižnu nagradu Međunarodni zlatni cvijet.
Opatija je izabrana kao hrvatski kandidat čime je našem gradu ukazana velika čast, ali i potvrđena činjenica da se Opatija svrstava u sam vrh parkovne arhitekture Hrvatske.

Ukupno je 3500 prijavljenih gradova iz cijelog svijeta;  za nagradu je nominirano 76 gradova, dok ih je sedam uslo u finale – a Opatija je jedan od finalista.

Službeno stručno povjerenstvo nagrade Zlatni cvijet uskoro će obići Opatiju, kada će prvoj dami hrvatskog turizma dati i ocjenu. Kako bi to bila ona najviša ocjena, Opatija ništa ne smije prepustiti slučaju i maksimalno se pripremiti ne bi li osvojila i ovu nagradu.

Zlatni cvijet je međunarodno natjecanje u sklopu kojeg se osim uređenosti i ljepote nekog grada, hortikulture, kvalitete života građana, ocjenjuje i kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća grada te korištenje i promocija obnovljivih izvora energije tj. održivog razvoja mjesta.